Att fotografera är det jag brinner för mest i mitt liv. Det har jag gjort i många många år. Redan på den analoga tiden tog jag en hel del foton med min lilla pocketkamera och när jag gick på Kävesta fhs hade jag foto som ämne där jag fick lära mig att framkalla svartvita foton i mörkrum.

Men det var först när den digitala kameran kom som mitt fotointresse verkligen fick fart. Jag började med små pocketkameror och köpte sedan min första systemkamera, en Canon eos 400D med medföljande objektiv. Efter hand köpte jag fler objektiv till den. Dessutom köpte jag en Nikon Coolpix som jag hade som extrakamera eller tog med mig när jag inte ville släpa på en stor systemkamera. 

Från början var det naturen som lockade mig mest och det är fortfarande naturen som är min största inspirationskälla och källa till kraft. Men jag fotar gärna andra saker idag också. Jag antar att man utvecklas genom att våga testa nya saker och gå utanför sin comfort zoon. Från att bara ha fotat landskap blev jag intresserad av macro. Blommor, insekter och allt smått.

Jag har även blivit väldigt intresserad av att fota porträtt, både människor och djur, och både inomhus och i studio. Någon direkt studio har jag dock inte, men jag har ett litet rum som jag kan använda för mindre saker. Där kommer ofta julkort och liknande till. Vid fotografering av tex människor går det alldeles utmärkt att göra om vardagsrummet till en tillfällig fotostudio. 🙂

Jag kommer att lägga upp ett fotogalleri här på bloggen framöver, där jag kommer att visa en del av mina fotojobb. Och jag kommer även att dela med mig av lite tips och trix som jag lärt mig under åren. Men jag är själv bara en glad amatör och hobbyfotograf som fortfarande lär mig så jag tar med glädje emot tips jag också.

//Indra

Photobucket