Behandlingar
 
Manikyr


En stunds avkoppning där du får dina naglar och händer omskötta. Du får ett oljebad för fingrarna, peeling och massage för händer och underarmar, skötsel av nagelband, filning och upputsning av naglar , baslack, valfritt lack och överlack. Avslutningsvis nagelolja och handkräm.
 
Nagelförlängning


Här förlängs dina naglar med hjälp av tippar eller mallar och gelé som härdas i UV-lampa. Efter att ha fäst och filat till tipparna eller mallarna, så lägger man på gelén i olika steg, lite olika beroende på vad man vill ha för naglar. Naturella eller permanent fransk manikyr, eller kanske glittertippar. Många vill också ha någon annan form av dekoration på naglarna eller på ett par enstaka naglar, till exempel en liten blomma, sten eller nailsticker.

 

Jag gör även naglar i akryl, antingen med tipp eller mall. Det är ett hårdare material än gelé och många tycker att akrylnaglar är starkare och mer hållbara. Man kan välja franskt, glitter eller övriga dekorationer även på akrylnaglar.
 
Förstärkning av egen nagel


Vissa kanske redan har egna fina naglar men problem med att de inte får växa sig långa för att de går av eller skivar sig mycket. Då kan man lägga en så kallad overlay, en förstärkning av egna nageln med hjälp av material. Då skyddas nageln av gelén och går inte av eller skivar sig under tiden nageln växer sig lång.
 
Dekoration av naglar


Dekoration görs förstås även vid önskemål i samband med nagelförlängning eller manikyr, men vissa kanske bara vill komma för enbart dekoration av egna naturliga naglar eller tidigare byggda naglar.
Då finns en hel del olika varianter att tillgå. Allt ifrån glitter, pärlor, rhinestones, blommor, hjärtan, stjärnor och olika nailstickers. Vill du ha ett nagelsmycke? Jag har även små söta smycken att fästa i en ring i nageln.
När det gäller nageldekoration så är det bara fantasin som sätter begränsningarna.
 
Återbesök


För att hålla dina nya naglar i bra skick så är det viktigt att du dels sköter dem väl hemma, dels går på regelbundna återbesök. Under några veckor växer den egna nageln ut och den lilla kanten som då bildas ska filas till, eventuella släpp ska fixas till och en påfyllning av material ska göras. Ett annat alternatviv är att fila bort allt material och bygga upp nageln på nytt. Det beror lite på hur nageln ser ut, om det har blivit många släpp, om tippar har lossnat o.s.v.

 

Nailfoil

 

Nagelfolie är precis vad det låter som - en folie som man fäster på nageln med hjälp av värme. Jag använder mig av en IR-lampa i min nagelhörna. Folien finns i mängder av färger och mönster. Den sitter bäst på naturlig nagel och allra bäst på tånaglarna, som ju inte används på samma sätt som fingernaglarna.

Ca 2 månader kan man räkna med att de sitter på tårna, perfekt över sommaren.

 

Permanent uv-lack

 

Vill du ha hellackade naglar i favoritfärgen och slippa avskavda naglar eller påfyllning var tredje dag? Då ska du välja permanent uv-lack. Det härdas i uv-lampa och sitter där det sitter till nästa återbesök då jag tar bort det. Hur lång tid det håller beror bland annat på hur fort dina egna naglar växer. Jag har 40 olika färger att välja bland och fler är på ingång.

 

Ögonfransförlängning

 

 Metoden jag använder mig av heter Single och innebär att jag fäster en frans på varje egen frans, vilket ger ett mycket vackert och naturligt resultat. Fransförlängningen håller i ca 3 veckor beroende på hur de sköts om, och då kan man antingen ta bort dem, vilket görs hos mig med en speciell remover för att inte skada de egna fransarna, eller fylla på med nya fransar.