Jag är utbildad till Nagelterapeut på fantastiska Borås Nagelskola i Borås och jag fick mitt diplom i oktober 2011. Jag gör nagelförlängningar i materialet gelé, och numera även i akryl, och jag använder mig av märkena Lillynails, Light Elegance och Nail Selection. För tillfället provar jag också REQ. Jag har även Soak off-gel i 40 olika kulörer, (permanent nagellack som härdas i uv-lampa och som inte skavs av eller flagnar), Nail foil i mängder av mönster och massor av dekorationer.
Kika gärna på mina nageldekorationer , dels på byggda naglar men även på lösnaglar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite nagelkuriosa

 

Det sägs att skönhetsindustrin är världens näst äldsta yrke. Arkeologer har funnit bevis för att manikyr utfördes så tidigt som 3000 år fk i både Kina och Egypten. Överklassens män och kvinnor färgade sina naglar med henna för att visa sin status.
Man tror att det första nagellacket uppfanns vid samma tidpunkt. I Kina bestod det av bivax, gelantin, gummi och äggvita. Nagellack har funnits på marknaden sedan början på 1900-talet och härstammar ifrån USA.
Under antiken i Egypten förlängdes naglarna med hjälp av guld och elfenben. Detta var också en statussymbol för överklassen.
Dagens moderna konstmaterial uppfanns av misstag (så som många andra uppfinningar) 1957 i USA av en tandläkare. Han utvecklade nya akrylprodukter för tandimplantat. När han en dag skadade en nagel testade han att laga den genom att använda dentalakrylen. Han använde en bit folie som mall och skapade en förlängning av nageln. När akrylen härdat filade han till nageln - mallningen var uppfunnen! Hans företag utvecklade sin verksamhet till att även inkludera nagelindustrin och tog patent på idén med mallar.
Idag heter deras företag Nail System International (NSI).
Under 1960-talet utvecklas nagelindustrin i USA. Fler och fler material togs fram. 1974 börjar metoden med tippar att användas.
I Sverige började nagelindustrin med konstnaglar och fransk manikyr utvecklas på 1980-talet. På den tiden var produkterna och materialen inte lika bra som idag, konstnaglarna var tjocka och klumpiga, hade dålig hållbarhet och kunde även framkalla allergier.
Marknaden har vuxit enormt framför allt de senaste 5-10 åren. Produktutvecklingen har gått framåt vilket har resulterat i flera olika sorters material (akryl, gelé, glasfiber, silke, extreme) och märken att välja ibland. Konstnaglar går därför idag att göra mycket naturliga, dvs. tunna, snygga, och med en färg som anpassas efter kundens hudton.
Källa: Borås nagelskolas kurskompendium