burk14

Hej hej därute i eftermiddagsskymningen! 🙂

Hoppas ni har haft en lika mysig 2:a advent som jag haft. Jag bjöd hit min goa mamma på lite lunch, så vi har suttit och njutit av skinka på tunnbröd och Håkans supergoda inlagda strömming som han gjorde i går. 😀 Och så ytterligare lite tjuvsmakande på julgodiset såklart. 😛 Dock har jag haft migrän nästan hela dagen, så nu känner jag att jag måste försöka vila bort det jag kan av den.

Men jag har också varit tvungen att ta hand om en hel del tvätt som hängde på tork i hela badrummet, både i torkskåp och på torkställning, trots migränen. I morgon bitti ska nämligen alla avlopp spolas rena i vårt område, så då måste arbetslaget ha full tillgång till badrum, vaskar, golvbrunnar m.m. Det blir till att täcka över alla toaletter, handfat och så vidare med tidningar i kväll, så det inte stänker ner överallt. Hua!

burk22

Hur som helst – jag måste ju bara ge er ett tips på en underbar gå-bort-present/julklapp som jag själv kommer att göra i år, nämligen kakmix på burk – eller kanske mer känt som Cookies-in-a-Jar. 😀

För att använda ett väl använt men mycket bra ordspråk – här är det bara fantasin som sätter gränser. Man kan blanda ner vilka recept som helst – det enda mottagaren måste tillsätta själv är de blöta ingredienserna, som t.ex. smör, ägg eller mjölk. Man köper, eller använder det man har hemma, någon fin glasburk och lägger de torra ingredienserna i olika lager. Sedan kan man välja hur man vill få med bakbeskrivningen, antingen genom en fast etikett på burken eller kanske en hängande fin etikett i snören. Burken dekoreras sedan efter egen fantasi och tycke. 🙂

*

burk31

*

Det här är ju en härlig present eller julklapp till både barn och vuxna tycker jag. 😀 Men vilka hemmagjorda, ätbara presenter är inte det? 😉

Jag är väl kanske inte så smart som lägger ut det här på bloggen och avslöjar för hela bekantskapskretsen vad jag har i tankarna inför julen. Hehe! Men jag kände bara att jag ville tipsa om det här för dem som inte redan sett det.

Nu ska jag ta och vila mig lite och göra ingenting en stund, och förhoppningsvis bli av med min envisa huvudvärk.

Ha en fin söndagskväll alla och på återseende senare!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 4th december 2011
Filled Under: Allmänt, Bakverk & pajer, Mat & Bak, Tips!