Allmänt

En härlig vårjämningsdag! :-)

Hej därute alla denna fina vårjämningsdag! 🙂
Vi har precis kommit in efter en skön promenad med Loxy, och även om det är lite kyligt i luften så får man ändå sprittande vårkänslor av solen, krokus och snödroppar här och där, och vaktmästaren som vårstädar ute på gårdarna. 😀
Igår köpte jag lite nya vårblommor för att pigga upp i lägenheten. Gula blommor har alltid gett mig sådana underbara vårkänslor! Gula krysantemum i köket och i vardagsrummet lyser upp hela rummet. Och på köksbordet står en grupp med gula narcisser blandat med pärlhyacinter och i köksfönstret och jag världens sötaste gula tulpaner i kruka.
Det är så underbart att se alla olika gula blommor överallt! 🙂 Pärlhyacinterna är visserligen inte gula men ändå en storfavorit för mig. Världens mest skira och romantiska vårblomma!
***
Från det ena till det andra så har vi fastedag idag. Och jag håller på att svälta ihjäl! Haha!! 😀
Det brukar aldrig vara så illa, numera har fastedagarna blivit en vana som jag knappast tänker på längre. Men just idag har jag startat upp mitt ”hälsosamma liv” igen, vilket bland annat innebär mer motion. Så jag har först tagit en powerwalk på 45 minuter på löpbandet och sedan en promenad med maken och vovven. Så nu tycker min stackars kropp att jag borde belöna den med någon form av energipåfyllning förstås, och är inte särskilt road över att den inte får det. 😛 Det blir senare ikväll.
***
***
När jag storhandlade igår så fyllde jag upp frukt- och grönsaksförrådet ordentligt, så det blir något sådant lite senare. 🙂 Nu är verkligen godis, fikabröd, snacks och sådant riktigt tabu ett tag framöver så jag får bukt med sockersuget igen. Vissa tycker att frukt triggar suget men det gör det inte för mig. Jag är väl medveten om fruktos så naturligtvis vräker jag inte i mig obegränsat med frukt, men jag anser ändå att det är bra mycket nyttigare än vitt, raffinerat socker.
***
***
Vill jag belöna mig med något gott eller kanske få stopp på ett extremt gottesug nån kväll så är detta en perfekt godsak! 😀 Nougatkräm, helt utan tillsatt socker. En liten tesked av detta är helt perfekt! 🙂
***

***

Appropå belöning så borde min fina gubbe få en sådan av något slag också, för han har också trampat på bra idag. 🙂 Här går tiden på löpbandet snabbare med hjälp av Sons of anarchy på datorn. 🙂

***

Nähepp, nu ska jag fixa till mig lite och sen ska syrran och jag hem till mamma en sväng. Mer om det senare… 😉

Ha en fortsatt fin kväll alla och på återseende!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...