Allmänt

Snö, naglar, valpar och pulverdieter! ?

35618B8B-447A-4F28-A8CD-2C7F85CB2200

***

Hej på er alla!

När man ser denna ljuvliga vårbild från vår morgonpromenad i måndags morse, så tror man knappt sina ögon när man tittar ut genom fönstret nu. Det toksnöar!! ? Och då menar jag snöar ordentligt, inte bara lite snöblandat regnblask. Tur att det faktiskt är runt 5-6 plusgrader så det försvinner lika fort igen.

Men mina planer för idag gick fullkomligt i stöpet. Jag tänkte mig ut till pappas grav och plantera lite vårblommor och lägga dit ett fint litet stenhjärta som jag köpte för ett tag sedan. Men när jag kom ut till Plantagen för att köpa blommor var det en smärre panikstämning där. Personalen sprang för fullt för att få in alla vagnar med blommor som stod utomhus och inte var tänkta att tåla snö. När jag frågade en av personalen vilka blommor hon rekommenderade till en grav så fick jag bara svaret ”Vänta!” ? Det var som hon sa; på en kyrkogård kan man inte plocka in blommorna om det plötsligt blir snö eller nattfrost som man gör hemma i trädgården. Så jag tackade för rådet och lommade tomhänt ut till bilen och min häpne make, som hade väntat sig att jag skulle knäa under mängden blommor. ?

Så det blir till att vänta på lite stabilare väder, sen ska det bli fint hos pappa. ?❤️

0B4F63BF-B7CA-48D7-95D9-7731A2912AFF

En annan sak som jag måste visa är ju denna fullkomligt ljuvliga lilla valp som jag träffade härom dagen. ? Mammas granne har köpt sig en liten Cavalier king charles spaniel. En sån där tokglad, underbar liten varelse som man skulle kunna gosa och busa med hur länge som helst. Herregud så mysiga dom är! Man blir verkligen helt valpsjuk! ?

***

B511605B-08E3-4C7B-B55E-9E7646864E79

 ***

Lilleman fick däremot en riktig magsjuka för ett par dagar sedan. Jag har nog inte sett honom så dålig i magen sedan han var valp. Det var så illa att han inte ens kunde hålla sig i bilen på väg till vetten utan gjorde ifrån sig i bilburen stackaren. ? Det blev lite kalabalik innan vi fick ut honom och torkat av honom och slänga filtar och handdukar och in med ny filt i buren. Själv fick jag rusa in och låna toaletten för att tvätta av mig. Men efter att han fått fasta i ett par dagar och fått Canicur så är hans mage stabil igen. Jag har ingen aning om vad som kunde ha orsakat detta, om han fått i sig något ute (vilket jag tvivlar på eftersom han aldrig går lös och jag har stenkoll.) Enda möjligheten är i såfall om han fått i sig något i vår egen trädgård, där går han ju lös förstås, och det känns ju i såfall ganska obehagligt. Där ska inte finnas något okänt som är farligt för honom. ?

Nu har vi i allafall börjat att ge honom färskfoder, mush, eller rättare sagt – försiktigt börjat gå över till det. Han har inte varit så matglad i det sista men mushbullarna älskar han. Och än så länge verkar han må riktigt bra av dem så vi håller tummarna för att det funkar bra. ?

***

Jaha, vad har hänt mer då?

345244BE-FE0A-4D94-9432-FD4215D65729

Jo, faktiskt en ganska stor grej! ? Jag har bestämt mig för att prova en period med pulverdiet. Jag är egentligen ingen anhängare av såna, utan tror mer på riktig, nyttig mat. Men jag har haft extremt svårt att hålla mig från sötsaker och godis ett längre tag och det har sakta men säkert visat sig på vågen, hur nyttigt jag än äter och tränar för övrigt. En period med pulverdiet har tidigare gett mig just den kicken jag behövt för att komma ifrån mitt sockerberoende så nu kör jag på detta ett tag. Det ska bli intressant att se om det ger något resultat på vågen också, förutom att jag kommer ifrån småätandet. ?

0FF02897-7516-41BF-994B-FCBDE9D43514

Så idag kom en kartong på posten med Naturdietslådor som ska räcka en månad framöver, och nu väntar jag bara på min nya shaker också. ? Jag ska dricka 5 portionspåsar om dagen för att få i mig allt jag behöver, men när jag har tränat kommer jag att byta ut en påse mot en proteinshake eller proteinbar i stället. Och en dag i veckan, troligtvis lördagar eller den dagen i veckan som passar bäst, kommer jag att äta vanlig mat. Till exempel om man grillar med familjen eller om det är något annat speciellt. Jag tror det blir mycket lättare att gå igenom en sån här ”kur” om man har en dag att se fram emot då man får njuta lite extra. ? Dessutom är ju den sociala biten viktig också. Så lagom kul att sitta och sörpla i sig pulverdryck när alla andra äter grillat. ? Det är lagom kul att känna matlukten här hemma varje dag när maken lagar sin middag. ??

Men därefter är det dags att börja med bra och vettig mat igen, utan massa sötsaker och godis. ?

***

Nehepp, nu är det dags för lite nagelfix på mig själv. Jag måste ju bara avsluta dagens blogginlägg med en bild på min brorsdotters naglar som jag gjorde på henne härom dagen. Såå cool färg hon valde! ?

***

5FD52FB4-1FBE-4990-B2A9-8EA7DE3F1CFB

***

Ha en jättefin fredag och helg alla och på återseende! ?

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...