AllmÀnt

HummerpremiĂ€r i Grebbestad! đŸ€—

A03EE676-C050-4068-A780-B386FABC9E8D

***

Hej pĂ„ er alla denna fina tisdagskvĂ€ll! đŸ€—

 Vi sitter i ”vĂ„r” mysiga stuga i Grebbestad med en kopp te och busar med Lotus. Om knappt en halvtimme ska vi in pĂ„ lite vickning hos vĂ€nnerna som vi hyr stugan av. Vi har Ă€ven i Ă„r fĂ„tt det underbara privilegiet att fĂ„ följa med dem ut i bĂ„ten pĂ„ hummerfiske. 😍

***

875C4EAB-3A48-4816-8CF4-672A9D77FC6F
***

 I söndags nÀr vi kom hit gick vi en tur till thairestaurangen hÀr i byn och bestÀllde med oss lite mat hem. Senare pÄ kvÀllen var det förberedelser inför mÄndagsmorgonens hummerpremiÀr som gÀllde, och lite fika pÄ stugaltanen.
***

70F6CD4E-5C05-43F5-8708-2DE479376ABC

***
NÀstan alla foton jag tog ute till havs ligger kvar i  min kamera sÄ dom kommer upp lite senare nÀr jag har laddat över dem till min mac. SÄ alla foton i detta inlÀgget Àr tagna med mobilen.

***

E2E3C844-D5A3-4BA3-85AE-ED1330B91C8B
***

 Den första morgonen kl. 06.30 var det jag som fick följa med ut och HĂ„kan fick stanna kvar i land med Lotus. DĂ„ skulle tinorna bara agnas och slĂ€ngas i, och jag fick Ă„ka med som ”fotograf” och allmĂ€n barlast. 😂 Men det Ă€r en fantastisk kĂ€nsla att ge sig ut med bĂ„t sĂ„ dĂ€r tidigt pĂ„ morgonen i mörkret och rakt ut i skĂ€rgĂ„rden. Vi fikade pĂ„ en klippö efter ett par timmar innan vi Ă„kte vidare och lade i dom sista tinorna före hemfĂ€rd.

***

D8BCDF56-0F7A-4D1B-8D3E-DAA73C4ACE1C
***

Ett par timmar efter vi kommit tillbaka till Grebbestad och bytt om, sĂ„ Ă„kte vi till Strömstad för att Ă€ta lunch och shoppa lite. 😊

Smarriga rĂ€kmackor pĂ„ ett jĂ€ttemysigt stĂ€lle dĂ€r Ă€ven Lotus var vĂ€lkommen inomhus. SĂ„ gulliga Ă€gare! 😍 Det Ă€r trevligt att det finns Ă„tminstone nĂ„gra stĂ€llen som vĂ€lkomnar oss med vovve Ă€ven om de flesta sĂ€ger nej pga allergi. Det Ă€r helt okej för mig, sĂ„ lĂ€nge dom allergiska inte tjafsar om dom fĂ„ enstaka som slĂ€pper in hundar. Det finns stĂ€llen sĂ„ det rĂ€cker Ă„t oss alla. 😊

***

Dom var alla butiker vi kom till i Strömstad ovanligt vĂ€nligt och positivt instĂ€llda till hundar och Lotus fick lov att följa med in pĂ„ varenda stĂ€lle. I nĂ„n affĂ€r hade Ă€garen Ă€ven sin egen hund liggande vid kassan. Jag gillar Strömstad! 😍

***

DÀrefter drog vi vidare en svÀng till Happy price i Tanum och handlade lite smÄsaker innan vi Äkte pÄ mysiga vÀgar tillbaka till Grebbestad.
DĂ„ var jag pĂ„ grĂ€nsen till mesdvetslös!😬😁

***

C9738F56-AFB7-4E04-8FED-C8B65D351267
***

Den natten sov jag som en stock och som tur var sĂ„ skulle dom inte ut med bĂ„ten förrĂ€n först vid nio denna morgonen, för jag ville gĂ€rna följa med ner till bryggan och vinka av dem. 😊

Den hĂ€r gĂ„ngen var det HĂ„kans tur att följa med ut och min tur att vara ”hemma” med Lotus. Förra Ă„ret hummerpremiĂ€r var vi ju ute tillsammans pĂ„, HĂ„kan och jag. Men dĂ„ var min mamma med och stannade i land ems Loxy som vi hade dĂ„. I Ă„r förhindrar covid-19 den lösningen tyvĂ€rr. Men det Ă€r faktiskt vĂ€ldigt mysigt att bara gĂ„ runt och njuta i ett hösttyst Grebbestad med vovven ocksĂ„. đŸ„°

***

 E64F820E-B2DE-4931-8E98-7C6CA3EAB593
***

Efter att jag vinkat av bÄten gick vi utefter kajen, Lotus och jag, och det var sÄÄ tyst. Tomt och tyst! Som en riktig spökstad. Inte en mÀnniska nÄnstans,  bara nÄgon enstaka hundrastare pÄ avstÄnd.
***

66DF4F5E-3416-4FA2-9121-9F887ADD9388
***

Inne pĂ„ Grebbestadsbryggan lĂ„g dom tysta och igenbommade, alla glada sprudlande restauranger och butiker som det vimlar av folk pĂ„ under sommaren. Detta Ă„ret har det ju förstĂ„s varit mindre Ă€n vanligt pĂ„ grund av pandemin. Men det spelar ingen roll, skillnaden mellan sommar och höst – och förmodligen Ă€nnu mer vintertid – Ă€r helt otrolig.
Men personligen njuter jag Ă€ven av denna stillheten och tysnaden i Ă€lskade Grebbestad. ❀
***

B879BA79-2CCB-4A09-A8C4-1B85F16E683C

***

 Efter nĂ„gra timmar kom gĂ€nget med bĂ„ten in och hade med sig tvĂ„ fina humrar och ett ordentligt gĂ€ng krabbor. 😊 Om jag förstod det hela rĂ€tt sĂ„ hade en för liten hummer och tvĂ„ romhonor fĂ„tt gĂ„ tillbaka ner i havet. Mer humrar nĂ€sta Ă„r. 😉

***

Men nu ska jag vĂ€cka min trötta make och lika trötta hund och sĂ„ ska vi kila in till vĂ„rt vĂ€rdfolk. đŸ€—

I morgon Ă€r en ny hummerfiskedag! (Och krabba…😁) 
🩞🩀

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...