Allmänt

Håkans tatuering – En grym besvikelse – Ett grymt dåligt jobb!

Jag berättade igår att Håkan var iväg för att göra ännu en tatuering, och eftersom motivet han skulle ha inte var speciellt avancerat, så valde han att gå till en tatueringstjej i Borås som vi blev tipsade om och som gör lite jobb hemma. Ännu inte speciellt erfaren, men vi har dock sett en del av hennes arbeten och trodde att hon skulle fixa det här bra.

Tyvärr gjorde hon inte det…

Hon höll på i drygt tre timmar med detta motiv, ovanligt lång tid, men hellre det när man är ovan och att det blir bra gjort än att slarva undan det, var ju vår tanke. Men eftersom Håkan redan har ett flertal tatueringar, den näst senaste relativt ny, så lade han märke till en hel del märkliga tillvägagångssätt som han inte var van vid, men som han slog undan med att det troligtvis bara var ett annat arbetssätt. Trots detta var tatueringen ändå inte klar efter tre timmar, utan han skulle komma tillbaka på söndag och göra färdigt resten av den, något som definitivt inte är aktuellt idag. För att ni ska förstå vad det är som har hänt här, så lägger jag upp några bilder. Den första är orginalbilden, som även ”trycktes” av på armen för att tatueras efter. Det handlade alltså inte ens om någon frihandstatuering, något som man faktiskt skulle kunna tro när man ser den. Den andra bilden är ett foto på Håkans arm, taget för ca en kvart sen, så mycket av överskottsfärgen är borttvättad, trots att den ser så oerhört svart ut.

tatoo1

 

 

 

 

 

 

tatoo2

 

 

 

 

 

Egentligen är ju ord överflödiga…

Vi gick nämligen in på nya Pistolero Tattoo & Piercing idag och fick prata med först Cia och sedan Jörgen själv där. Och jag kan ju säga att det var många märkliga blickar vi fick. Det tog inte många sekunder för dem att lista ut vem Håkan hade varit hos, vilket onekeligen får oss att undra om fler har varit inne hos dem med misslyckade tatueringar och bett om hjälp.

Det som skulle kompletteras på söndag är förstås texten Harley-Davidson ovanför loggan, och det är något som man med ett sådant här facit i hand är fullkomligt övertygade om att hon aldrig skulle klara av. Jörgen på Pistolero trodde att han eventuellt kunde fixa till den lite på vissa ställen, jämna till kanter, lägga in lite vitt här och där för att skilja ut fälten och självklart – lägga till texten då.

tatoo3

 

 

 

 

 

Pilarna är ju egentligen också överflödiga här, när man har orginalbilden att jämföra med. Men de värsta misstagen här är framför allt de ställen som är utmärkta här. Förutom att hela tatueringen är totalt sned och skev med ojämna kanter, så ligger fälten alldeles för tätt. På en del ställen kommer färgerna inom några år att flyta ihop och det kommer inte finnas några avgränsningar, allt kommer bara att vara svart. På ett ställe har hon tagit i alldeles för mycket, fick vi veta, och där kommer tatueringen att bli blågrå med tiden. Jämför man dessutom vänster och höger sida om initialerna så stämmer ingenting. Övre vänster vinge är mycket tjockare än höger, det finns nästan inga fria fält i mellan och hur många som inte vet från början kan gissa att det är ett H och ett D som står där i mitten?

1500:- har Håkan betalat för det här ”jobbet” som ett barn skulle kunnat gjort lika bra. (eller dåligt!) Drygt 2000:- kommer han att få betala för att få den tillfixad och färdigställd på ett ”riktigt” ställe. Med tanke på hur den här tatueringen ser ut, så ska den här tjejen inte bara fortsätta att träna ett bra tag till på väldigt, väldigt enkla motiv. Hon borde även träna från början med papper och penna! Det är obegripligt hur något kan bli så här långt ifrån orginalbilden när hon till och med har använt en mall.

I vilket fall som helst så avbokade båda våra kompisar sina tider idag och i morgon när dom såg Håkans tatuering. Själv anser jag att det är absurt att Håkan ska betala fullpris för ett sånt här dåligt jobb. Dom pengarna ska betalas tillbaka för att användas till att rädda det som räddas kan, hos en tatuerare som vet vad han/hon gör. Hade det bara gällt allmän missnöjdhet så är det kanske inte mycket att orda om, men när det är rent tekniskt katastrofalt med stora felaktigheter, missar och okunnigt gjort så anser jag att det är rent ansvarslöst att ge sig på något man inte behärskar, när det gäller en sådan som som en tatuering, som faktiskt märker en person permanent. (Att ta bort en tatuering är inget man gör i en handvändning liksom)

Vad tycker ni om det hela? Det vore intressant att höra era åsikter.

Det här är i allafall inte en person som jag skulle rekommendera någon att gå till. Jag skulle tvärtom avråda och rent ut sagt varna istället om jag skulle möta på någon som planerar att göra sin tatuering hos denna tjej. Och eftersom hon förmodligen försöker etablera sig i Borås nu, så lär mun-till-mun-reklamen gå ganska friskt, och förhoppningsvis kanske detta inlägget räddar någon ifrån att bli märkt för livet med en tatuering av denna låga kvalitet. Jag lägger inte ut någon namn av hänsyn till en vän, men jag kan i allafall råda alla till att gå till en etablerad tatuerare i en riktig studio i stället. Kompromissa inte med kvalitén bara för att det blir nån 100-lapp billigare, det är inte värt det. Det är du som ska leva med din tatuering sen – i många många år.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...