Skönhet & hälsa

Se klart med stil!

jag-glasses-collage1-resize

Jag nämnde härom dagen att mamma kom upp hit med ett gäng lånade glasögonbågar från Optikbutiken.se för att få lite smakråd, och vi hade en ganska livad kväll med kameran! 😀 Men bortsett ifrån att det är tokkul att spela apa framför kameran ibland så tycker jag att det här är ett superbra sätt att se hur man ser ut i olika glasögon. Man ser det på ett helt annat sätt när man tittar på fotona än i spegeln, och vissa av bågarna som vi tyckte var riktigt snygga höll vi på att bryta ihop av skratt över när vi sen såg dem på fotografierna. 😛

glasses-collage1

 

Hur som helst – det var himla kul att upptäcka hur mycket nya typer av glasögon som kommit sedan jag beställde mina för bara ett par år sedan. Eller rättare sagt, vilka glasögontrender det är som råder just nu.

En av trenderna är 80-talsstil – färgglatt och busigt! 😀 Det är absolut så långt ifrån mitt gamla val som man bara kan komma. *s* Och kanske inte vad jag skulle välja i dag heller. Men jag måste erkänna att det finns massor av roliga bågar som jag gärna skulle ha vid vissa tillfällen. Så ser man glasögonen även som en accessoar och har en stabil styrka, så är det ett bra tips att satsa på några glasögon att välja bland. Då slits de mindre och man tröttnar inte lika fort på dem, vilket kanske kan vara en risk annars med lite mer färgglada bågar.

glasses-collage2

 

Plastbågar har inte varit ett alternativ för mig tidigare, jag har bara velat ha tunna svarta metallbågar. Men nu har jag provat flera olika plastbågar och dom är faktiskt både snygga och väldigt bekväma.  Jag blev riktigt förtjust i de här tre varianterna som även finns i andra färger, speciellt gillar jag modellerna med små rhinstones.

*

Men skulle jag välja en sådan här lite mer iögonenfallande modell så hade jag nog velat ha en diskretare modell också, att byta med.

 

 

 

glasses-collage3

 Ytterligare en trend som gäller just nu är Glamour. Stora glasögonbågar, glitter och bling bling. Jag gillar det sistnämnda, men jättebågar är ingenting som passar mitt lilla ansikte och det är också något som är vettigt att tänka på när man väljer glasögon. En modell man ser komma mer och mer just nu är retrostilen och det gäller att prova så att man får rätt till sin ansiktsform och inte bara väljer båge efter trend.

Har du till exempel ett fyrkantigt ansikte bör du överväga en båge med runda former. Om bågens övre linje går upp till ögonbrynet, tonas hakans linjer ned. Har du ett rundare ansikte bör du titta närmare på en båge med rätare och skarpare linjer för att skapa kontrast mot rundheten. Djupare färger som brunt och svart bidrar också till att dämpa formen. Ett avlångt ansikte har ofta samma bredd som ett fyrkantigt, skillnaden är att det är lite längre. En båge bör därför täcka så mycket som möjligt av ansiktets mitt. Välj en djup modell, det minimerar längden på ansiktet.

Likadant är det med de mest glammiga modellerna, som kanske inte passar alla stilpersoner. Är du den sportiga typen så kan ett par stora, rosa swarowskikristallsbeströdda glasögonbågar kanske se en smula malplacerade ut. 😉

*

Den nedersta modellen, Mandarin Duck, är däremot en modell jag gillar. Den skulle vara en perfekt avbytarbåge om man väljer att ha några stycken att välja i mellan och de andra är av den roligare sorten. Men även som ”ensambåge” tycker jag att den är riktigt snygg! Den är lagom fyrkantig för min typ av ansiktsform, men inte för fyrkantig. Ofta väljer man kantigare bågar till män som passar bra i den stilen.

glasses-collage4

 

Den tredje trenden det talas om är Bohemian ChicTillbaka till naturen-känsla, avskalat och enkelt. En riktig motpol till de andra trendstilarna med andra ord. 😛
Men det här är väl den stilen som jag har hållt mig till tidigare under alla år, eftersom jag velat ha en diskret och framför allt lätt båge som inte tynger ner eller känns av för mycket.

 

Något man också ser mycket just nu är de ”båglösa” glasögonen där skalmarna sitter fästade direkt i glaset. Mer diskret än så kan det väl knappast bli. 🙂 Och riktigt snyggt om det är rätt fäste på skalmarna.

Även vita glasögon kommer mer och mer, också ett tecken på den svala, avskalade trenden. Något som kan vara riktigt fräscht, men vitt är dock inte så osynligt som man kanske vill tro, så prova noga innan du beställer ett par vita bågar. De syns mer än man tror, och är kanske inte rätt val om man vill att glasögonen ska vara så gott som osynliga. 🙂

glasses-collage5

 

Själv hittade jag ett par bågar som jag fastnade ordentligt för. De här glasögonen är en liten blandning mellan det diskreta lätta och det lite mer glammiga med sitt vackra fjärilsmönster. Och så tyckte jag faktiskt att det var lite roligt att dom var rosa! *skratt* Men även den Bronzefärgade modellen var riktigt fin och jag skulle nog ha svårt att välja mellan de här två. Den rosa är rolig, men den andra funkar i fler sammanhang.

Och förutom de här så skulle jag verkligen vilja ha ett par svarta eller mörkbruna plastbågar i en mer kantigare form. Jag provade mammas sex olika par som hon hade lånat hem och jag hittade en modell där som jag blev överförtjust i. (trots att jag såg ut som en dagisfröken i dem…*s*)

Hur som helst så kommer jag i allafall att klicka hem mina glasögon från Optikbutiken.se nästa gång det är dags. Jag räknade nämligen snabbt ut att priset skulle bli en tredjedel av vad jag betalar hos min vanliga optiker och efter att ha gått igenom all info så var jag ganska frälst. Det är förstås olika priser på bågarna, men för de ovanstående bågarna här skulle jag få betala 695:- inklusive enkelslipade glas och då ingår även frakten.

*

Visst är jag supersnygg i mina tänkta bågar?! Haha! 😀

jag-glasses-resize3

 

Källa: Optikbutiken, Metro, Synsam.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(6) kommentarer

  1. absolut, super snygg!!! själv har jag gömmt mina brillor i badrums-skåpet (skämms)…… Har inge mer å säga om det! Fniss..

    Ha en bra kväll!

  2. säger:

    Du va super snygg i glasögon 😀
    jag är tvungen att bära glasögon/linser alltid och de tär SÅ kul med massa olika bågar jag har två som jag skiftar mellan och nu är det snart dags för nya =)
    Blev ännu mer sugen nu när jag såg bågar på din sida..
    Kram

  3. Cherlindrea säger:

    C: Tack gumman! 😀 Jag har aldrig lyckats vänja mig helt vid glasögon så jag har ju nästan alltid linser i stället. Men det finns ju så himla mycket snygga bågar. Har du också linser eller behöver du inte ha glasögonen jämt kanske?
    Kramar om!

  4. Cherlindrea säger:

    Ida: Tack snälla! Vad roligt att höra. 😀 Jag försöker verkligen lära mig att ha mina glasögon oftare, men jag är en så invand linsanvändare så det är oftast dom som åker på ändå. Men jag måste helt klart börja träna lite mer för det är ju så himla snyggt tycker jag. 🙂
    Kul att du blev lite inspirerad av det här. 😀
    Kramar!

  5. säger:

    Hahahah ha den är så söt..
    I Falkeberg där jag bor finns det en affär som
    heter Evas hund & Kattt där har de den =)
    Finns även i brunt..
    Revo är en expert på att gnaga sönder sina leksaker men denna har han inte kunnat bita i..
    Eller så är det för att han tycker om den så mkt =)
    Kram

  6. Cherlindrea säger:

    Ida: Ja, det är den verkligen!:-D Jag känner till butiken men jag har aldrig varit där. Man kanske skulle ta sig en liten tur dit nån helg. Jag skulle tro att min mammas Elliot skulle älska den också. Han är tokig i såna där leksaker. 😛
    Kramar!

Kommentarer är stängda.