Nu är det ju snart Alla Hjärtans dag och då kom jag på att min efterrätt som jag gjorde på nyårsafton borde passa alldeles perfekt. Om inte annat, så utseendemässigt.
Den var helt underbart god, men för er som är lite känsliga för osötade eller lite syrliga smaker, rekommenderar jag att tillsätta lite socker eller annat sötningsmedel.
Det här behöver du till ca 8 bitar:
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl lätt créme fraiche
1 dl florsocker
2 äggulor
1/2 liter hallon
Garnering:
Hallon
Ugn: 175 grader
Gör så här:
1. Riv mandelmassan och rör ut den med ägg och äggvitor. Häll smeten i smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter eller tills kakan har fått fin färg och känns torr. Låt kakan kallna.
2. Vispa grädden riktigt hårt. Vispa samman créme fraiche, äggulor och florsocker. Mosa hallonen. Rör ner äggsmeten och hallonen i grädden.
3. Diska av kakformen och lägg tillbaka kakan. Bred hallongrädden över.Täck med plastfolie och ställ formen minst 4 timmar i frysen.
4. Ta fram tårtan ca 20 minuter innan den ska serveras och garnera med hallon.
Helt perfekt att göra i förväg också eftersom den väntar i frysen tills det är dags.
Inga direkta tvivel om vilken som är min favvofärg vad?
//Indra