Allmänt Mat & Bak

Dagens recept – Pizza med köttfärs och mozarella

hemlagad-pizza1

 

God kväll på er!

 

Det har stått lite still här på bloggen under eftermiddagen, för jag har varit tvungen att vila en del för att inte helt stå på öronen av sömnbrist. Dock, nu på kvällen lade mitt bredband av, därav tystnaden. Får se om det funkar ett tag nu, eller om det tänker lägga av igen. Jag blir så less på ComHem i mellanåt.

 

Dagens middag idag blev hemlagad pizza. 🙂 Jag satte igång med maten ganska sent, och med en vrålhungrig sambo hoppade jag över det där med pizzadeg på jäst, utan valde ett recept med bakpulver i stället. Det går mycket snabbare eftersom degen inte behöver jäsa, och blir riktigt gott det också.

Receptet på pajdegen hittade jag på Pizzarecept.com och sedan lade jag på lite vad köket hade att erbjuda typ. 😉

Det blev faktiskt supergott och här kommer receptet för den som vill prova.

 

Hemmagjord Pizza

 

Deg:

5 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 krm salt
75 g margarin eller smör
2 dl mjölk

 

Fyllning:

 

Ketchup eller tomatsås för pizza

riven ost

ca 400 g köttfärs

1 liten burk champinjoner

1 liten burk sparris

1 gul lök

1 pkt mozarella

2 tomater

Oregano

 

Gör så här:

 

Degen:

Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke. Tillsätt matfettet skuret i små bitar.

Finfördela med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg.

Kavla ut degen till två stora runda pizzaformar eller på en plåt.

 

Fyllning:

 Fräs upp köttfärsen med valfria kryddor och ställ åt sidan. Häll på ketchup och bred ut till ett jämnt lager. Strö över ett lager riven ost. Lägg på köttfärsen i ett jämnt lager över hela pizzan och över den lägger du champinjonerna och sparrisen. Skiva löken och lägg den över alltihop. Skär sedan ca en halvcentimeter tjocka skivor av mozarellan och lägg skivorna över pizzan. Avsluta med skivor av färsk tomat och krydda med Oregano.

 

Grädda pizzan i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter. Håll koll på mozarellan så den inte bränns. Osten ska fortfarande vara ganska ljus och ”krämig” när pizzan är klar.

 

Smaklig måltid! 😀

 

Nu ska jag kika på ett dubbelavsnitt av ”2 och 1/2 men” på 6:an, och sen är det nog läggdags för min del. Jag vet att jag har lovat er bröllopsfoton i två dagar nu, men jag blev klar med dem först nu ikväll, så i morgon kommer dom upp – garanterat. 😛

Ha en fortsatt fin kväll alla, och sov så gott när det blir dags!

 

hellokittyheart-3

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Godmorgon!!

    Hoppas att du har fått sova ¨något inatt.
    Jag läser så gärna din ”romaner” 😀 så det är ingen fara att det blir långt.
    Är väldigt förvånad över hur man kan säga vissa saker… Men jag hade ivarje fall blivit överlycklig över att någon hade engagerat sig så mycket bara för mig. Hmm vad konstigt det blev, men du förstår nog.
    Hur går det med nagel pluggandet? Skulle vara så kul att kunna detta. Jag hittade en blogg som handlar mycket om naglar, du har säkert redan sett dom men du får länkarna i varje fall. Lite tips och idéer 😀

    http://lightelegance.blogg.se/index.html
    http://nagelforum.se/

    Är inne rätt ofta och kollar på detta, men har varken tid eller ekonomi till det just nu. Man blir inte direkt rik på att vara mammaledig.

    Här skiner solen men det är bara 7 grader ute men det kan nog bli en bra dag ivarje fall. Ha en super bra dag och sköt om dig!!

    Många kramar Helén

Kommentarer är stängda.