Pyssel & handarbete

Pysseltips – Juldekoration till ytterdörren

julpyssel1

 

Då var jag färdig med första delen av dagens julpyssel. 😀

Jag har ju som sagt blivit av med min krans på något sätt så jag fick försöka slänga ihop något annat i all hast. Och ofta har man faktiskt en hel del material hemma redan utan att tänka på det.

Jag plockade några små granriskvistar ute i skogen och band ihop dem i ett knippe med lite garn. I källaren plockade jag upp några av mina julgranskulor som inte ska användas i år (jag har fyra olika färgställningar som jag varierar mellan..;-) ) och det fick bli ett par röda och en i guld, som jag band fast i likadant garn i olika höjder och knöt fast i granrisruskan. Avslutningsvis tog jag två röda sidenband som jag köpt på metervara tidigare och knöt fast en rosett och en med hängande ändar.

Superenkelt men jag tyckte faktiskt att det blev riktigt sött. 😀

 

julpyssel3

 

I mitt granris som jag satte i en korg för ett bra tag sedan ute på planteringsbordet hängde jag nu upp mina små dekorationer som jag alltid sätter upp i en risbukett varje år. De små röda virkade hjärtanen har svärmor gjort. De andra köpte jag av en arbetskamrat när jag jobbade på Lantmännens laboratorium för många år sedan. Dom är handgjorda av halmstrån och tunt rött garn och ett otroligt pillejobb. Jag tycker dom är supersöta och har ångrat i flera år att jag inte köpte fler. *s*

 

julpyssel2

 

Nu ska jag försöka sätta upp vår ljusslinga på balkongen. Själva slingan är väl inga problem, men att dölja den flera meter, toktjocka förlängningsladden lär bli en större utmaning… Ljusslingan ska sitta i granriset i balkonglådorna och kontakten sitter på väggen rakt ovanför fönstret. Jag vill ju inte gärna ha en tjock svart sladd hängande mitt framför fönstret. Jag ska se om jag inte kan dra den utefter kanterna och fästa den på något sätt ovanför fönstret.

 

Sen är det dags för pepparkaksbak – om jag orkar. Jag har ju trots allt inte sovit så mycket i natt och känner fortfarande av migränen, så jag får känna av lite hur mycket jag orkar idag.

Ha en fortsatt fin dag alla, och på återseende lite senare! 🙂

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...