Allmänt Vardagsbetraktelser

Elmia – Motormässa i Jönköping del.3 Motivlack

motivlackkollage6

Så har vi kommit till den sista kategorin, motivlackering eller paint som också var mässans speciella tema för i år. Det är fullkomligt faschinerande vad vissa kan åstadkomma med airbrushpainting. Håkan införskaffade verktyg och provade på det där för ett par år sedan, och gjorde en hel del riktigt snygga saker, bland annat ett av hans första arbeten, ett svärd som han målade på tanken på vår gamla Harley-Davidson. Det här är en skiss av svärdet på en bit kartong.

sword1

Men tillbaka till mässan. En mycket duktig repressentant för för airbrushpainting är Linda Tolind från Sundsvall. Jag har ofta varit inne på hennes websida flickan.com och beundrat alla hennes helt fantastiska arbeten.

motivlackkollage5

Nu fanns hon på mässan med sitt företag Flickans Design, och det var verkligen jätteroligt att få se henne arbeta. Jag fattar inte hur hon kan sitta så där bland tusentals människor och klara av att koncentrera sig på målningen. Jag antar att man stänger av omgivningen.

motivlackkollage4

Några av Lindas arbeten. Helt fantastiska, speciellt är jag särskilt förtjust i hjälmen med Marilyn Monroe, men även ”monsterhjälmarna” är grymt bra gjorda, även om jag skulle begära mycket för att åka omkring med en sån. Haha! Något som jag däremot lätt skulle kunna tänka mig att ha, är brandsläckaren med Real Flames som står i bakgrunden brevid Marilyn-hjälmen. Tyvärr syns motivet väldigt dåligt, men det var grymt detaljrikt och verklighetstroget.

motivlackkollage3

Jag tror att även det här är ett arbete av Flickans Design, men jag är inte helt säker. Bilen, med det här motivet på motorhuven, stod precis brevid Lindas mäss-monter om jag inte minns helt fel, och av någon anledning tycker jag att stilen påminner lite om hennes. Men som sagt, säker är jag inte, så jag låter det vara osagt.

motivlackkollage2

Dessa konstverk hittade vi i en av de andra mässhallarna, där de flesta airbrush-konstnärer var samlade. Det var något helt otroligt! Jag kan bara inte begripa att dom är gjorda med en färgspruta. (även om den är väldigt liten.. smiley) Detaljerna i pälsar, eld, hår och andra motiv var fullkomligt out standing!

motivlackkollage1

Sist ut. Dessa var nog nåt av det absolut häftigaste jag har sett. På det nedersta fotot ser man en samling på 5 stycken enorma tavlor som går i varandra, jag skulle tro att dom var på omkring 2×3 meter styck. Även här skulle jag rekommendera att du klickar på bilden för att se den större. Men det går aldrig att återge den mäktiga känslan man fick, när man stod framför dessa enorma verk. Jag skulle ge en hel del, kan jag säga, för att få ha den här samlingen som en fondvägg i mitt vardagsrum. smiley

Detta var ett litet smakprov på vad som fanns att se och beundra på Elmia i påskhelgen. Och även om detta kanske inte tillhör mina absolut största intressen..smiley… så tyckte jag det var riktigt roligt. Men mest fashinerad var jag nog ändå av alla målningar. Och det är ju också mer där mina personliga intressen ligger. smiley

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...