Allmänt

Äntligen blommar min Clivia! :-D

clivia1

 

God kväll på er alla!

 

Ja, precis som rubriken säger – Äntligen blommar min Clivia! 😀

Den här växten fick jag efter min älskade mormor när hon gick bort för flera år sedan och den har inte visat tillstymmelse till att blomma sedan jag fick den. Flera gånger om har jag trott att den skulle vissna ner, för den har inte trivts på de ställen jag har haft den. Men så förra sensommaren så flyttade jag ut den i vardagsrummet efter omplantering, och där har den piggnat till och blivit finare och finare. Och nu blommar den alltså för första gången på flera år! 😀 Det är något speciellt med det där för en som är förtjust i blommor. Och kanske ännu mer speciellt eftersom det här är mormors gamla älskade blomma. 🙂

 

Vi sitter och kikar på Ögonvittnen, en brittisk faktaserie. Det här är 2:a avsnittet av tre och handlar om ögonvittnets nyckelroll i brottslösning – på gott och ont.  

”Ögonvittnen spelar en nyckelroll när det gäller att lösa brott. Men ändå beror uppskattningsvis 60 procent av alla felaktiga domslut på att vittnen pekat ut fel gärningsman. Denna serie simulerar brott i full skala och låter tio vanliga personer bevittna dem. Det visar sig att det ett vittne ser under några få, avgörande sekunder kan vara nyckeln till att lösa ett brott, men också vara det som skickar fel person i fängelse.”

En mycket intressant dokumentär!

 

Nu är det strax dags för lite fredagsgott här hemma. 😀

Ha en fin Valborgsmässoafton alla, och ta det lugnt ni som är ute och festar ikväll. 😉

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...