Allmänt

Resan till Bike idag

biketrollhattan1

 

Hej hej alla!

 

Då var vi hemma igen, med både bil, motorcykel och oss själva i helt skick. 😀 Självklart passade vi på att titta in i butiken också innan vi hämtade HD’n. Och där fanns det ju som vanligt en hel del man ville ha. =))

Förutom det mest självklara, som en ny hoj då…*s* så finns det ju en massa kläder där också. Jag hittade bland annat ett par allvädersbyxor som jag gärna hade köpt. Men de kostade 2300:- så det blev inte idag när hojen skulle lösas ut för ett antal pengar också. 😛 Men nu vet jag vad jag vill ha i allafall. Jag köpte ingenting över huvudtaget där idag, men som sagt – jag hittade en hel del. 😉

 

biketrollhattan3

 

Den här hoodien till exempel! Den hade jag verkligen velat ha. Förutom trycket på framsidan så sitter det även ett cerise tryck längst ner på högra sidan på ryggen också. 899:- kostade den här.

 

biketrollhattan5

 

Den här Harley-Davidsonjackan tyckte jag var sjukt snygg! Det fanns en till som jag spanade in, men den här var helt klart snyggast! Dock såg jag när jag laddade över bilderna att den var grymt mycket snyggare i verkligheten. Jag kollade aldrig priset på den här, men med tanke på att det är ett äkta HD-plagg så är det definitivt fyrsiffrigt i allafall. 😛

 

biketrollhattan2

 

Det här var en ny grej som vi fick information om, Veronica och jag. Ett airbag-väst för mc-åkare! 😀

På framsidan av den här västen, som även finns i svart, sitter en kolsyrepatron. Från patronen går ett utlösningssnöre som man fäster i styret. Om du kör omkull så utlöses patronen och västen fylls med luft på ca 0,8 sek. Först i nacken så den blåses upp mot hjälmen, sedan i ryggen och till sist framsidan av västen. Det krävs dock 30 kg tryck (eller ”ryck” snarare) för att patronen ska utlösas, så du riskerar inte att utlösa den bara genom att lägga dig med hojen eller råka hoppa av utan att ta loss bandet ifrån styret. Men har airbag-västen lösts ut, så är det bara att byta till en ny kolsyrepatron. Så länge inte västen är skadad förstås.

Den här kommer ifrån Norge och används flitigt på körskolorna där. Här i Sverige är den ny, och finns troligtvis bara på Bike än så länge, i allafall efter vad killen vi pratade med trodde. Drygt 4000:- får du ge för en sån här säkerhetsväst. Jag har inte kollat nånting på nätet om den ännu så jag har ingen aning om vad som sägs om den, om den uppfattats som bra eller en onödig grej. Hur som helst så kan man läsa om den på tillverkarens egna hemsida hit-air.no.

 

biketrollhattan4

 

Ja, sen var det bara att sätta sig i bilen igen och åka hemåt. Men en mycket trevlig tur var det.

Tack så jättemycket Veronica för hjälpen! heart14

 

Nu ska jag vila en stund innan det är dags att sätta igång med middagen, som idag blir kabanossgryta. 😀

Ha en fortsatt fin dag alla!

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...