Allmänt

Fullständig katastrof!! Förlust av 87 mappar med foton! Säkerhetskopierade?

loxyliten1

Nu har vi varit ute på morgonprommis, lilleman och jag. Den där sjusovaren vaknade inte förrän strax före 10 idag. Jag har aldrig varit med om en hund som sover så länge. Och hade det inte varit för att det förmodligen tränger på, så hade han nog sovit fortfarande. *s*

Från det ena till det andra så fick jag nog tidernas största chock i morse. Jag lånade ut min externa hårddisk härom dagen, bara för en kort stund under formatering av en dator. På den disken låg bland annat ALLA mina foton sen en massa år tillbaka, ca 9000 foton ungefär… Igår kopplade jag in disken i min egen dator igen och i morse skulle jag plocka fram ett foto därifrån. Jag letade efter en mapp på bokstaven M, men den fanns bara inte. Faktum är att mapparna tog slut vid första mappen på L, resten var totalt försvunna. 87 MAPPAR!! Jag letade helt hysteriskt igenom hela hårddisken men det fanns inget spår efter dem. Allt jag har fotograferat de senaste åren var borta. Mina syskonbarn som bebisar, alla valpbilder på Loxy och Elliot, alla resor vi har gjort, alla mc-turer, ja allt! Jag skäms för att erkänna det men när jag ringde för att höra vad som hänt under formateringen så började jag storgråta. smiley Jag har tänkt så länge att säkerhetskopiera fotona på cd-skivor och lägga dom i Håkans säkerhetsfack på jobbet, men det har inte blivit av.

Så startade jag den bärbara datorn – och upptäcker till min stora förvåning och glädje att jag faktiskt har säkerhetskopierat alla foton innan jag lånade ut disken – på min andra externa hårddisk. Jag hade både migrän och ep-känningar pga flera dagars sömnbrist när jag lånade ut den, så jag mindes helt enkelt inte att jag hade gjort en kopia.

Men den stora frågan återstår ju – vart 17 har alla dessa 87 mappar med i snitt 30-40 foton i varje tagit vägen? Vad har hänt? Jag vet att dom inte är borttagna eller raderade medvetet, så vad finns det för alternativ? Är det någon som har råkat ut för nåt liknande?

En fullkomlig pärs var det i allafall, och här är en som kommer sätta sig och säkerhetskopiera foton på cd nu, något som jag stark råder er till om ni inte redan gjort det. Det är en större förlust än man anar, att förlora flera års dokumentation i bilder.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...