Allmänt Naglar Skönhet & hälsa

Sömnlös = nagelpics och nattaprat.. :-)

sovproblem1

Hej hej därute i natten alla!

Klockan är snart tre och jag har fortfarande inte lyckats somna. Ni som läst min blogg under åren vet ju förstås redan att jag lider av sömnlöshet, men för nya läsare kan jag ju bara nämna att det här inte är någon ovanlighet. Jag ligger ofta vaken hela natten, utan något annat skäl än att jag bara inte kan somna. Förr satt jag ofta – i princip varje natt – här uppe vid datorn och bloggade, fixade foton och gjorde saker som jag annars inte hann med på dagen, men numera försöker jag alltid ligga kvar i sängen trots att jag är klarvaken. På det sättet får i allafall kroppen sin vila, och jag är inte riktigt lika trött dagen därpå. Det har nog dock blivit en aning bättre, för numera kan jag ändå slumra lite ibland, och sömnlöshetsperioderna, eller skoven som jag brukar kalla dem, är inte riktigt lika långa. Ett par tre nätter kanske, men för ett par år sedan kunde de vara flera dygn och jag var helt utslagen till sist.

I natt kände jag mig däremot så himla pigg att jag behövde gå upp och göra något för att trötta ut hjärnan lite. Men jag ska snart gå in och lägga mig och göra ett försök igen att få lite sömn. I morgon blir det inga nageljobb, men jag har fullt upp med annat. 🙂 Först och främst ska jag dansa ut julen, lite tidigare än tjugondag Knut. 😉 Hjärtat var nämligen iväg till IKEA idag, och köpte lite nya möbler till vardagsrummet så nu ska vi väl äntligen få lite ordning på övervåningen. Sovrummet är klart, bortsett ifrån den nya lampan som också inhandlades idag, men som ska monteras ihop först innan den kan hängas upp. Vårt kombinerade vardagsrum/arbetsrum har däremot sett mer än sorgligt ut, men nu ska det bli helt annorlunda. Så jag ska ägna morgondagen åt att tömma alla skrivbord, bokhylla, vitrinskänk, skåp och alla andra udda möbler vi har i arbetsdelen, för alla dom möblerna ska gå till tippen – bortsett från ett par av dem som ska till ny ägare. 🙂 Två nya identiska vita skrivbord ska bilda en lång arbetsbänk för både dator och annat pyssel, och en rumsavdelare ska bli förvaring på ena sidan och vägg på den andra, där min älskade – och förhoppningsvis snart vitmålade – sekretär ska stå. Vi ska alltså dela hela vardagsrummet – som redan är tvådelat i och för sig – till två rum kan man säga, dock med öppenheten kvar mot de höga fönstren och räcket ner mot nedervåningen. Jag tror det här kommer att bli kanonbra! 😀 Det slog mig precis att jag faktiskt aldrig lagt upp foton på hur vår nya lägenhet ser ut. Den är ju en smula annorlunda helt klart. Ska göra det så fort jag hinner, kanske lite före och efterbilder. 😀

***

pinkcupcake-nails-frame1

***

Men nu börjar det bli dags för ett nytt sängförsök. Avslutar med ett par foton på dagens naglar som jag gjorde på två goa tjejer som var här tillsammans idag. 🙂 Så olika varandra som dom bara kan bli – naglarna alltså. *s* Den ena uppsättningen blev en rosaglittrig variant med lösa lite större dots för extra effekt och glitter och med rosa fimoblommor på ringfingernagel och tumnagel. Blommorna är inbyggda i gelén och känns alltså inte utanpå. Nageln är helt slät så man riskerar inte att fastna i något eller tappa blommorna.

***

green-with-shells1

***

Den andra uppsättningen blev en skönt glittrande guldgrön variant på lite längre tippar, med krossade vita snäckskal applicerade i den gröna gelén och med en extra glansig topcoat som ger en riktig wetlook. 😀

Jahapp, det var lite från idag efter en stunds tystnad här igen. Jag är medveten om att blogginläggen kommer i mindre mängd och mer oregelbundet numera. Det beror förstås helt enkelt på att jag har så mycket mer att göra numera mot när jag bara hade bloggen när jag började med den. Men jag hoppas kunna få in inläggen lite mer regelbundet framöver när allt rullar på som det ska. Det krävs förstås både tid och engagemang när man startar ett eget företag, vilket jag faktiskt håller på med. 😀 Och för den som undrar så får man faktiskt jobba en viss tid och tjäna en viss del samtidigt som man har sjukpenning, ett absolut perfekt sätt att försiktigt ta sig tillbaka till arbetslivet igen utan att köra slut på sig själv och stranda på halva vägen. 🙂 Jag har fått frågan förr, så jag tyckte det var lika bra att klargöra detta eftersom det säkert är fler som undrar.

Nåväl, nog om det, nu ska jag försöka sova. =))

Ha en fortsatt bra natt ni alla därute som sover, och självklart ni som är vakna också. Försök att få er lite vila i allafall. 🙂

På återseende i morgon igen!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...