Allmänt Inredningsprylar

Passion för Yankee Candle! :-)

yankee-candle11

Finns det något ljuvligare i doftväg än Yankee Candle?! 😀

Ett av mina inköp idag var en jätteglasburk med en av mina favoritdofter – Pink Sands. 🙂 Jag har haft den här förr och jag älskar den! Jag kunde inte låta bli att tända det en stund så fort jag kom hem så att jag skulle få känna lite av doften. Annars tänder jag dem oftast när jag sitter och pysslar i nagelrummet. Från början köpte jag dem just dit för att få bort lite av alla lukter från vätskor och annat, men numera har jag dem överallt i hemmet. Utom sovrummet. Hur gott dom än doftar så finns risken för migrän om jag sover i det.

En annan favorit som jag övervägde idag är Bahama Breeze. Den är fruktig och frisk, lite tropisk och helt underbar! Nästa köp kommer att bli en sådan, den passar perfekt sommartid.

yankee-candle2

Förra doftljuset jag köpte har jag fortfarande kvar, nästan fullt. Jag har inte bestämt mig än för om detta är en god doft eller ett riktigt nedköp.  Det är Pink Dragon Fruit och det doftar underbart när man bara luktar på det otända ljuset. Men – när jag tänder det blir doften en helt annan. Och av någon underlig anledning tycker jag att det luktar exakt som det gör vid såna där pantstationer ni vet. De där rummen i anslutning till stormarknader där man pantar burkar och flaskor. Det är nån slags hemsk lukt av avslaget öl och sötsliskighet från drickor tillsammans med klibbiga plast- och papperspåsar. Jag fick den här doftassociationen direkt när jag tände ljuset första gången och kan bara inte lära mig att tycka om det. Andra tycker dock att det doftar jättegott så det är ju helt klart en smakfråga. Hur som helst så byttes det ut mot Pink Sand idag. Funderar på att ställa in Pink Dragon Fruit i badrummet i stället, för hur det än är så luktar det godare än en använd kattlåda i allafall. 😛 Den lukten tenderar att hänga kvar ganska länge trots tömning så det känns som en god idé med ett doftljus där inne. 😉

yankee-candle3

Men nästa gång jag ska prova en helt ny doft så lutar det åt denna – Vanilla Cupcake. Eller eventuellt French Vanilla. Jag älskar vaniljdoft så någon av dem kommer det i allafall bli. 🙂 Det finns många andra jag skulle vilja prova också men det får bli en i taget. Det finns ju helt sjukt många dofter att välja bland.

yankee-candle4

Snacka om Yankee Candles-godisbutik. 😀

Idag köpte jag mitt doftljus i en liten inredningsbutik på Frölunda torg men i vanliga fall köper jag dem alltid i blomsteraffären Buketten på Västerlånggatan här i Borås. Dom har ett härligt sortiment och bra priser tycker jag. 🙂

Hur är det? Har ni någon favoritdoft som ni skulle vilja tipsa om? 😀


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...