Allmänt

Liljor & fruktsallad! :-)

 

Hej på er därute!

Jag hoppas jag får sova i natt så det här är inget nattinlägg även om man skulle kunna tro det med tanke på den sena tiden. 😉 Jag är bara på benen ännu helt enkelt, men nu är det snart sovadax för min del. Allt är nedsläckt och jag har krupit ner i sängen med ipaden. 🙂

Jag kände bara att jag ville lägga upp ett par bilder på grannens vackra liljor som jag fotade på eftermiddagsprommisen med lilleman idag. Jag är helt förälskad i liljor, och de här kommer upp år efter år och blommar en bra bit in på sommaren. Själv har jag planterat ceriserosa liljor i vårt eget trädgårdsland och dom blommade för första gången förra sommaren. I år har jag höga förväntningar på dem. 🙂 De är nästan en meter höga, kraftiga själkar och bär massor av knopp. Det ska bli så roligt att se hur de blir i år. Jag tror de kommer att passa fantastiskt bra ihop med borstnejlikorna som blommar i flera olika rosa, cerise och vita nyanser just nu. 🙂

 

Appropå sommarens skapelser – fruktsallad måste ju vara något av det godaste och fräschaste man kan tänka sig sommartid. 😀 Ändå gör jag det så himla sällan. Men här kommer receptet på en fruktsallad som jag tycker låter otroligt god och som jag tänkte prova på.

Du behöver:

Kiwi, clementiner eller mandariner, jordgubbar, honungsmelon, blåbär och björnbär.

Skala kiwifrukterna och skär dem i skivor, sedan i halmånar. Skala och tärna melonen (eller gör melonkulor). Skala och klyfta clementinerna. Snoppa och skölj jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Rensa vid behov övriga bär och skölj dem.

Blanda samman alla bär och frukter i en skål. Klipp över lite citronmeliss.

Servera fruktsalladen med lättvispad grädde eller en klick vaniljkesella.

 

Det får bli dagens recepttips. 🙂 Nu ska jag släcka nattygslampan och försöka få mig lite sömn.

Ha en god natt alla och på återseende i morgon igen!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...