Allmänt

Avfrostningen är igång…

avfrostning2

Då var avfrostningen i full gång! 😀

Här har det redan hunnit rinna bort en del, men ja – ni ser ju! *skratt* Det är ju rena snövallarna på vissa ställen i frysen. Och det här är bara den ena… Jag bestämde mig för att frosta av bägge frysarna på en gång när jag ändå höll på.

 

I den här frysen fanns inte den där lilla ”flärpen” kvar längst ner, som man drar ut för att vattnet ska ha nånstans att ta vägen. Så Håkan fick tillverka en egen lösning med nån plastbit och tejp, och sen var det bara att lägga ut handdukar under ugnsplåten.

Jisses, säger jag bara! Att det ska vara så himla krångligt att frosta av! Nästa gång jag köper en frys så ska det vara en självavfrostande. Eller om man skulle köpa en sån där matta typ, som man lägger in i frysen och som ska förhindra isbildning. Nån som har testat dem och vet om de fungerar?

 

 

 

 

 

avfrostning1

 

Nu gäller det bara att kylan består ute, så det inte helt plötsligt blir en massa plusgrader. Det hade liksom varit lite jobbigt nu…. 😛

Men vi har faktiskt planerat det här och kollat väderleksrapporterna, så förhoppningsvis stämmer dom. Det brukar dom ju göra – så länge det handlar om kyla, regn och minusgrader. Lovar dom värme så brukar det ju sällan stämma har man ju märkt… *s*

 

Nehepp! Nu ska jag byta ut vattnet i skålarna till nytt hett vatten. Förhoppningsvis går det här snabbt så vi kan få in alla matvaror igen. Och i lite bättre ordning den här gången…  😉

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...