Allmänt

Adventspyssel!

Hej därute alla!

Åh, så fullkomligt underbart det är att ha en elektrisk värmefilt att krypa in i när man inte kan sova, utan går upp och sätter sig i soffan mitt i natten. 🙂 Att kunna ställa in den på lagom värme, svepa den om sig och luta sig tillbaka med ipaden i knät och känna hur värmen långsamt kommer smygande och sprider sig i min nattkyliga hud och kalla fötter. 😀

Jag tänkte passa på att tipsa om lite pyssel innan julen hinner komma och försvinna, bra som jag är på att lägga ut saker i tid. 😛 Förra året fick jag inte klart adventsljusstaken förrän 3-4 dagar efter första advent. 😛 Typiskt mig! Men i år fick jag faktiskt klart allting jag planerat på 1:a advent, bland annat min nya adventsljusstake och matchande dörrkrans.

Jag införskaffade lite olika saker, bland annat två halmstommar från Panduro Hobby. Där köpte jag även paketet med äpplen, kottar, bärkvistar och sidenband.

I en liten inredningsbutik på nätet (har tyvärr glömt namnet just nu) beställde jag hem fyra ljushållare i lite gammal shabby-stil. På Ica City's blomsterhandel hittade jag de vita trätext-”skyltarna” och på City Gross köpte jag de små söta vantarna i filt.

Sedan klädde jag båda kransarna tätt med grön mossa som jag surrade fast med grönt blomstersnöre. Jag fick ett tips på en blogg, DIY med Cilla, att inte klä kransen på baksidan, eftersom den hängde stabilare mot dörren om den var tom där. Jag var lite orolig att metalltråden skulle vara skrymmande och ville egentligen ha små metallklammers eller vad dom nu kan heta, som man trycker fast mossan med här och där. Det var ett tips som jag fick av en tjej som gått floristutbildningen och som är väldigt duktig på just kransar. Men jag fick inte tag på några sådana, och upptäckte som tur var att den gröna tråden var näst intill osynlig mot mossan.

Därefter dekorerade jag kransarna efter min egen fantasi. 🙂 Jag satte fast de fyra ljushållarna på den ena och limmade sedan fast äpplen, kottar och bär i mossan i mellan dem. Runt de fyra vita ljusen hängde jag vita trähjärtan med siffrorna 1-4 och på kottarna sprayade jag lite konstgjord snö.

På dörrkransen surrade jag fast välkommen-skylten med lite blomstertråd och limmade sedan fast äpplen i mitten av skylten. Sedan tryckte jag ner pärlnålar lite här och där med jämna mellanrum och hängde två vantar på ena sidan. Till sist knöt jag en rosett av två band, ett enfärgat rött och ett vit-rött-rutigt och nålade fast högst upp på kransen. Enkel, inte så mycket dekorationer men jag tyckte den blev söt för att vara mitt första kransförsök. 🙂

Naturligtvis fick jag pysselmaterial över och det gjorde jag några småsaker av. Jag har hjärtformade buxbomkransar hängande bak på ryggarna på mina köksstolar året runt, men då sitter de fast med vita spetsband. Stommen till dessa hjärtan har jag böjt till av svetstråd och sedan klätt med buxbom på metervara. 🙂 Men nu satte jag i stället dit likadana röda rosetter som på dörrkransen, juligt och färgglatt. 🙂 På översta fotot här i inlägget ser man en bättre överblick över köket och stolarna.

Sedan tog jag fram två ljusstakar ur mina gömmor som jag beställde från Cellbes för ett tag sedan. Inlägg här. Nu fyllde jag dessa med mossa och dekorerade dem med resten av banden, vantarna och äpplena. 😀

Tja, det här var väl kanske inte den bästa steg-för-steg anvisningen jag har gjort eftersom jag – efter de första noggranna fotona – fick besök av en pratglad lillasyster och totalt glömde bort att dokumentera mitt arbete, och helt plötsligt var allt klart. Och jag hade ingen större lust att plocka isär allting igen… 😉

Men förhoppningsvis kan det i allafall inspirera någon och det var ju inte något direkt tokavancerat jag gjorde. 😀

Men nu ska jag lämna min varma filt, som nästan har fått frusna mig att börja svettas här i natt, och krypa ner i mellan mina svala lakan i stället. Bredvid min goa gubbe som sover gott sedan ögonblicket han lade huvudet på kudden. 🙂 Lyckliga han! Men å andra sidan har han problemet att han vaknar toktidigt i stället, och det är inte heller roligt. Man har alla sina problem.

Hoppas ni sover gott därute alla och får en god morgon! Kör försiktigt till jobbet ifall snön har hunnit komma.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...