Allmänt

Kärlek till lijor!?

image

God kväll på er alla!

Usch, nu har det varit en lång seg sjukperiod måste jag säga!

Det började med influensa och gick sedan över i hosta och smärta i bröstet när jag andas. Jag tror faktiskt inte att det är lunginflammation men jag vet ju inte. Har det inte blivit bättre efter helgen så får jag nog ta en tur till vc så får vi se vad dom säger där. Jag blir bara så himla stressad! ? Vi har ju anmält oss till Kretsloppet, maken och jag, och det går om två veckor!! Hur i hela världen ska vi hinna komma i någorlunda form tills dess? Visserligen ska vi bara vara med på gången på 7,5 km men det ska göras det också. Inte helt enkelt när man får kramper när man går uppför trappan inne. ? Det kanske är en bra ide att kontakta vc på måndag trots allt.

Men nog om det nu! ? Har ni sett så underbart mina liljor blommade i år!?

image

Nu är blomsterperioden över för detta året men jag hann i allafall ta en del foton när de blommade som mest. De som känner mig vet att jag bevakar dessa liljestänglar som en hök hela sommaren. Haha! ? Men de är ju så få, bara tre – ibland fyra – stycken stänglar och de tar hela sommaren på sig innan de äntligen slår ut i blom. Tidigt på försommaren börjar de titta upp ur jorden, men först i mitten eller slutet av augusti slår de ut och eftersom vädret ofta är ostadigt då så är blomperioden kort. I år fick vi njuta av prakten i knappt en vecka, kanske något mer, innan blåst och regn tog med sig alla blommor. Men de är såå värda att vänta på! Rosa klockor, varje blomma större än hela min utsträckta hand, i fantastiska enorma klasar! I år hade jag bara tre stänglar men desto mer blommor i stället. ??

image

  • Den enda nackdelen är väl att de här inte tillhör den väldoftande sortens blommor precis. Tvärt om snarare, skulle jag nog säga. Men den goda doften fick vi i stället av våra ljuvliga rosor som tog sig jättefint och blommade rikligt i år, trots två bladlusangrepp i våras. Dem lyckades vi få bukt med så vi fick njuta större delen av sommaren av väldoften från våra rosa Romance. Men det har ju varit en ganska blåsig, ibland närmast stormig, sensommar och en morgon låg det rosenblad i hela trädgårdstäppan. På alla ställen utom på rosenbuskarna i allafall. Så var det med det. Så nu är det snart dags att beskära och förbereda rosorna för vintern. Och hela täppan för den delen. Men än ett litet tag hoppas vi ändå att få njuta av några fina sensommardagar.

***

I morgon kommer min kära syster Tess och hennes familj hit för att hämta min mors soffa. Själva har vi köpt en ny, och mamma ska ta över våra gamla. Eller gamla och gamla, vi köpte dem för bara några månader sedan men trivdes inte med dem. De passade inte våra behov helt enkelt. Så nu hoppas jag att vi hittat vår drömsoffa och att alla andra också blir nöjda med sina i det här lilla triangeldramat. ? Men som vanligt kommer vår soffa sist så vi får åter igen tillbringa ett par tv-kvällar på golvet. Eller i sängen…? Men på tisdag ska vi ha den här och det ser vi fram emot!

***

Men nu ska jag fortsätta att kika på Eragorn och hoppas att mina bröstsmärtor ger med sig snart.

Ha en fin lördagskväll alla! ?

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Underbara liljor !

Kommentarer är stängda.