Allmänt

Älskade Edbladsmycken! <3

Hej därute i natten alla! 🙂

Eftersom jag ändå inte kan sova i natt så tänkte jag roa mig med att blogga lite om en av mina absoluta favoriter på smyckeshimlen, nämligen Edblad!

Av alla olika designmärken på smycken i medelklassen så är detta det märke jag fastnat allra mest för. Inte bara för att jag tycker deras smycken är helt fantastiskt vackra, utan även för att dom är så otroligt hållbara! Jag kan hänga på mig ett roséfärgat armband och låta det sitta på i flera månader, i duschen som överallt annars, och det har aldrig förlorat färg, missfärgat mig, tappat stenar eller på annat sätt blivit förstört. Jag tycker det är helt fantastiskt!

Under de senaste åren har jag hunnit samla på mig ett litet gäng Edbladssmycken och anledningen till att jag kom på att blogga om dem nu var helt enkelt därför att jag utökade min samling lite i fredags. 🙂 Och har jag tur så kanske jag kommer att få den ännu lite mer utökad i sommar eftersom jag ofta brukar önska mig en liten semesterpresent av min make, och vem vet – det kanske blir något mer av mina önskemål. 😉

I översta bilden här i inlägget ligger de smycken jag redan har i mitt smyckeskrin. Som ni ser så har jag varit väldigt förtjust i Eternity Orbit-kollektionen, och i den mån det går så väljer jag alltid en kombo av steel/rosé bara för att jag ska kunna kombinera smycket med både silver och guld senare. Någon gång vill jag kanske ha ett silverarmband på mig men min förlovnings- och vigselring är ju i guld. Och därför tycker jag det är perfekt med dessa kombosmycken som funkar ihop med allt. Mitt Eternity-armband har hängt på mig i flera år nu och jag älskar det fortfarande. Men så var jag över till Danmark i fredags och stod och frossade i Bordershopen bland alla Edbladsmycken – och föll handlöst för Thassos multiarmband! 😀

Jag har det på armen nu och kan bara inte se mig mätt på det! Jag tycker det är såå vackert!
Jag är inte helt ny på Thassos, för jag köpte två stycken halsband från den kollektionen när vi var i Grebbestad förra sommaren, ett stålfärgat och ett rosé. Dom finns ju inte i multi så jag köpte ett av varje, och båda passar ju perfekt till detta armbandet förstås. 🙂
499:- kostar armbandet och 349:- styck för halsbanden.
Förutom armbandet så köpte jag även två par nya örhängen. Det ena paret var förstås ett par Thassos. 🙂
Ett par väldigt diskreta och gnistrande vackra små örhängen som till och med jag kan sova med på natten, jag som oftast har jättesvårt för att ligga på kudden med såna där örhängen med piggar som sticker mig bakom örat. Det brukar bara funka med ringar för mig. Men av nån anledning funkar dessa hur bra som helst. Jag tror det kan bero på att piggarna verkar vara lite kortare än vanligt.
Eftersom jag har lagt de andra örhängena på samma bild så kan jag lika gärna ”presentera” dem direkt, även om jag inte är klar med Thassos än. 😉
Detta är ett par lite tyngre örhängen från kollektionen June. Den är helt ny för mig men jag blev verkligen förälskad i den. Eftersom det är lite större stenar i den så känns den lite festligare och jag kommer nog använda den vid lite mer speciella tillfällen. 🙂
299:-/paret kostade de små Thassos-örhängena, som även fanns i stål. Dessa finns också i en minivariant om man hellre vill ha det. June-örhängena kostade 399:-/paret.
Och för att ta allt i rätt ordning så återgår jag till Thassos innan jag går över till någon annan kollektion. Dessa armbanden står just nu på min absoluta Thassos-önskelista! 😀 Eftersom jag har ett multi-armband innan så kan jag ju matcha det med vilket som av dessa, men jag älskar rosé så det är dom som är mest intressanta här för mig. 🙂 299:- kostar armbandet med den typiska runda stenen eller vad man ska kalla det, det är en större sten som omges av 14 mindre stenar. Det andra armbandet består också av en större sten men med 13 mindre stenar runt om, och emd en stelare del på varje sida. 499:- kostar det.

Dessa Thassos-ringar är också helt underbara tycker jag! Alla mina Edblad-ringar är släta med infattade stenar, så det skulle vara väldigt trevligt med en sådan här ring med en större sten, i det här fallet Thassos klassiska större sten med flera små runtom. Den släta ringen med stor sten kostar 299:- och den andra med stenar runt om kostar 449:-

Dessa små söta Thassos-örhängen är också helt ljuvliga om man vill köra på hela setet. 349:-/paret kostar dom.

Och här har vi då även några matchande delar i June-kollektionen som hemskt gärna skulle kunna få flytta in i mitt smyckeskrin. 🙂 Örhängena är en mindre variant av dem jag köpte i fredags och dessa små kostar 299:-/paret. Armbandet och halsbandet kostar 349:- respektive 399:- och den matchande ringen kostar 399:- Jag är inte helt säker på vad jag tycker om ringen ännu, jag tror den känns en smula för klumpig för min smak. Men de övriga delarna tycker jag är superfina och jag älskar ju de nya örhängena jag precis köpte. Men så ramlade jag förstås över lite andra armband ifrån olika kollektioner. Jag är nog helt klart mest svag för armband. 🙂
Men av alla dessa underbara armband så fastnade jag allra mest för fyra stycken som skulle göra sig såå fina ihop med mina egna som jag redan har. Nämligen dessa fyra! <3

Skulle jag tvingas välja mellan dessa, (vilket jag självklart kommer att behöva tyvärr…hehe) så skulle det bli det längst upp till vänster. Det skulle vara så fint till det jag har och jag älskar de där små runda stenarna runt om hela armbandet. Men även en enkel kedja med bara en enda sten är ju också fantastiskt vackert i sin enkelhet.

Dessa kostar uppifrån från vänster till höger;

299:-, 449:-, 599:- och 299:-

Jaha, det var väl alla mina Edbladfavoriter just för tillfället. 😛 Det kommer säkert komma fler efter hand, men just nu är det nog – bortsett från några enstaka olika armband, just Thassos och June som jag är mest förälskad i. 🙂 Vi får väl se om det blir några fler smycken i sommar. Men om sanningen ska fram så är det egentligen inte smycken alls som jag drömmer om och önskar mig just nu, utan ett nytt objektiv till min kamera. Ett macroobjektiv, som jag velat ha länge och förhoppningsvis blir det ett sådant någon gång framöver. 🙂

Men Edblad-smycken kan man trots allt aldrig ha för många av. 😀

Nu ska jag göra ett försök att få mig lite sömn. Fåglarna kvittrar redan utanför och egentligen har jag mest av allt lust att gå ner i köket och sätta på kaffe i stället. Men det är nog ändå bäst att försöka sova lite först. 😉

Ha en fin morgon alla och en bra dag! Hoppas ni har fått lite inspiration inför ert nästa smyckesköp. 🙂

Bilderna kommer ifrån Edblads websida och där kan ni också hitta både webshop och återförsäljare på er ort.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...