Allmänt

Höstkänslor!

F8792ABC-9557-4B35-BB1A-53F6FB51A964

Hej där ute alla!

Ja, nu börjar det verkligen kännas som om sommaren är över för den här gången. Vi kommer kanske få några fina varma brittsommardagar om vi har tur men nu är det ju ändå september. Jag känner mig lite lurad på den här sommaren på något sätt. Vi har ju haft fantastisk tur med vädret på våra resor till Härnösand och Grebbestad förstås och det är man ju otroligt glad för. Men resten av sommaren har varit så himla ostadig. Och dom fina dagarna har vi ändå inte kunnat utnyttja på vår altan som är så viktigt för mig på sommaren. Jag bosätter mig ju nästan därute under fina sommardagar. I år har jag inte fått nånting av dessa härliga dagar under parasollet med ljudbok, ipad och annan sysselsättning därute, morgonkaffet tidiga sommarmornar eller några mysiga grillkvällar med familjen. Det är verkligen en besvikelse. ? Men…inte mycket att göra åt det.

Nu får man försöka vända sommarbesvikelsen till förväntan inför vackra höstdagar, mysiga kvällar med tända ljus och doftande te och höstmarknader i stället. Tur att man ändå är en positiv person som försöker hitta fördelarna i de flesta situationer. Och en rolig sak har vi ju att se fram emot. ? I år ska vi åka till Grebbestad och vara med på hummerpremiären och till och med jag ska åka med ut i båten. ? För min fina mamma ska följa med och passa Loxy i land under båtturerna och resten av tiden ska vi visa henne vårt underbara Grebbestad och skämma bort henne ordentligt! ?♥️

***

Nu gäller det bara att jag blir frisk innan dess. Det verkar inte som att jag vill bli riktigt bra efter att jag blev sjuk för ett par veckor sen. Jag har fortfarande helt otrolig värk i höfter och axlar och har dessutom fått tillbaka min divertikulit, inflammerad tarmficka, så jag har sjukt ont i magen. Men det är bara att äta fibrer och vänta ut det, det har jag ju lärt mig från tidigare tillfällen. Det viktigaste är bara att jag hinner bli frisk till Grebbestadresan.

***

60A4D843-3874-4A18-94E3-D5F00800AC25

***

Men över till något roligare. ? Vi köpte ju en Crockpot slowcooker för säkert ett par-tre år sedan och man kan väl inte säga att vi har varit några flitiga användare av den precis. Vilket är otroligt dumt för det är verkligen en jättesmidig sak! Det enda man behöver göra är att förbereda ingredienserna och lägga dom i crockpoten på morgonen eller förmiddagen och sen sköter den sig själv. Man kan göra vad man vill under dagen. På eftermiddagen när det är dags att äta middag så är maten klar och det är bara att ställa innegrytan på bordet. ?

***

F59D4E87-6F37-438A-829E-29A2522F3503

***

I söndags bestämde sig maken för att göra kalops i crockpoten, något jag inte ätit sedan jag var barn. Och det blev såå himla gott! Vid första tuggan fick jag den där minneskänslan från barndomen, det smakade exakt som kalopsen jag åt som barn. ? Så det var ett bra initiativ av gubben min. Nu kommer vi nog att använda crockpoten lite mer misstänker jag. ?

***

Nåväl, nu ska jag fortsätta att vila mig här och försöka se till att bli frisk. ?

Ha det så gott alla! 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...