Allmänt

Vårkänslor, blommor och tacogratäng! ?

7F6C3460-D819-4730-B8D7-9AA662EA75CFHej där ute alla denna soliga fredag!?

 Nu börjar det verkligen kännas att våren är här på riktigt. När man kan sitta ute på altanen och fika, och se hur lilleman springer runt och njuter av att gå fritt i trädgården. Tyvärr är ju trädgårdstäppan inte så stor och den här lille sparven har en galen energi, men när han får sina tokryck och rusar fram och tillbaka så får han nog utlopp för en del av sin energi i allafall. ? Resten får bli på promenaderna i långlina. För den här lilla rackaren törs jag inte släppa lös. Inte än i allafall, om nånsin. Han är så galet orädd och sprallig att jag skulle vara ett nervvrak om han gick lös. ? Nej, det får bli bus på inhägnade områden eller i långlinan som egentligen är en spårlina. Men den passar perfekt för en liten chihuahua, tunn och väger nästan ingenting och finns i 20 meters längd. ?

 FEF2D9F9-63F4-4F95-80C5-E74DFF080DCA

 Men ute i sin egen trädgårdstäppa kan han gå som han vill. Där är det så rymningssäkrat nu att folk nog tror att vi har en Grand danois eller liknande storlek av hund här inne. ?

Nu jobbar vi mest på att få honom att sluta äta pinnar…eller ja, sluta äta allt snarare, så goda tuggben i vårsolen uppskattas mycket. ?

***

D53A325B-D9E7-4F01-AC70-B3D656631037***


Självklart var jag tvungen att plocka in lite vårblommor också. ? De små narcisserna har vi i vårt egna trädgårdsland och överallt i vårt bostadsområde lyser det vitt av vitsippor nu. Jag älskar verkligen den här lilla ”trippelvasen” som jag köpte för några veckor sen på Ica Maxi. Den är perfekt både för små blommor eller bara några enstaka. När jag köper en bukett tulpaner eller rosor så plockar jag alltid ut tre stycken som jag sätter i den här och den är perfekt om man bara vill köpa några få vackra snittblommor.

***

886FF2B9-8655-4CD8-B512-85EE40156A28

 Jag hade kameran med mig ut också och provfotade lite med mitt macroobjektiv. Jag älskar macrofotografering men är inte så duktig på det, så i sommar ska jag öva lite mer på blommor och insekter. Min tanke är att köpa ett sånt där urgulligt insektshotell och hoppas att jag får några hyresgäster där. ☺️
***

 DB3E8BD5-AF47-4DF3-9965-CB9A1DDA7F0E

***

Men nu har solen och buset tagit ut sin rätt och lilleman har lags sig hos husse för att vila lite middag i soffan. ? Håkan har varit iväg och köpt stängsel och stolpar till mamma idag, så på söndag blir det staketbygge hemma hos henne så att fina Sammie kan springa lös i hennes lilla trädgårdstäppa. Och Lotus också förstås. Hon har en större trädgård än vi har och dessutom älskar ju dom där två att leka ihop så det kommer bli perfekt. ☺️
***

A30CCB6E-B40E-4740-9968-80B1A9D43496
***

Själv har jag varit ute på en promenad med Lotus, haft systeryster här på en kaffe på hennes rast och sedan förberett kvällens middag/fredagsmys, nämligen världens godaste tacogratäng! ? Jag tror aldrig att jag har delat med mig av det receptet här så jag slänger in det som en liten avslutning på det här blandade inlägget  ? Jag kan varmt rekommendera den här gratängen som ett alternativ till bara köttfärs till tacokvällen. Och eftersom den är så krämig så behövs inga tacosåser, créme fraîche eller vad man nu brukar ha till.

***

36E4DA2D-63CE-447F-9582-A6FD8B18BC7D
***

Krämig tacogratäng

Du behöver:

500 gram köttfärs

2 st gula lökar

1 paprika

1 påse tacokrydda

1 burk krossade tomater

2 st vitlöksklyftor

1 liten burk créme fraîche

200 gram philadelphiaost

purjolök

riven ost

Gör så här:

1.Hacka löken och stek den mjuk och glansig i lite smör. Lägg i köttfärsen och stek den tillsammans med löken.
2.Tillsätt finhackad paprika av valfri färg, tacokrydda, krossade tomater och finrivna vitlöksklyftor.
3.Blanda ihop allt väl och häll över köttfärsblandningen i en ugnssäker form. (Hit kan du förbereda och fortsätta senare när det börjar dra ihop sig till middag)

4.Rör ihop créme fraîche och philadelphiaost och bred ut över köttfärsröran.
5.Finhacka purjolök och strö på tillsammans med riven ost.
6.Gratinera i ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter tills den är genomvarm och osten har smält. (Om köttfärsen är kall tar det lite längre tid.)

Servera gratängen med blandade grönsaker som vid ”vanliga tacos”, tortillabröd, nachos eller vad man tycker är gott till.
***

Smaklig måltid och trevlig fredagskväll alla!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    Vilken söt Lotus! Så ljus och fin i pälsen, o så snygg!

  2. Cherlindrea säger:

    Tack! ? Ja, han är verkligen vit den lilla rackaren. ? Och en underbar liten glädjespridare!❤️

Kommentarer är stängda.