Allmänt

☀️Morgonprommis och lördagsrecept! ?

D5729CCE-0C0F-4712-92AB-2DE0C20BD2E5

God förmiddag på er alla!

 Då var det lördag och lillfisen och jag tog en härlig morgonpromenad i vitsippeskogarna medan husse är iväg och tävlar i pistolskytte. Det är så härligt med det fina vårvädret nu, så man kan gå lite längre promenader utan att både jag och Lotus fryser halvt ihjäl eller han lättar från marken på grund av stormbyarna. Han älskar verkligen att vara ute och springer som en tok åt alla håll för att hinna se så mycket som möjligt. Det är så härligt att se hur en liten valp upptäcker världen för första gången. Nu är han lite drygt 7 månader men det är så mycket som fortfarande är nytt för honom. Han upptäcker insekter för första gången, och är väldigt intresserad av alla stora humlor som kommer fram nu. Och allt som kryper, krälar eller flyger är otroligt spännande. Människor, djur, blad på träden…det finns inget som inte är är roligt och måste undersökas. Det är ett heltidsjobb att bestämma vad han får lov att undersöka eller inte. ? Men ett älskat heltidsjobb. ?

***

 3E8A2B44-1716-4755-B525-CF707A478749
***

Idag stannade en äldre dam till och sa att hon bara var tvungen att fråga…”..är det där en valp?” Hon hade gått bakom oss och skrattat åt alla hans krumsprång och rusningar hit och dit i kopplet för att jaga löv och flugor. ?

Jag låter honom leka och springa när vi går på ”hans” promenader och sen tränar vi fint koppelgående på ”mina”.  Jag vill inte ta ifrån honom glädjen i att få springa och upptäcka världen genom att alltid jobba med att han ska gå fint vid min sida. Han är fortfarande en bebis och som den äldre damen sa; det är som med barn, dom måste ju få lära sig krypa innan dom lär sig gå. ?

Det finns nog många som har en annan åsikt i den här frågan och anser att man ska börja träna dom från första början och sen vara konsekvent på alla promenader. Men som tur är gör vi var och en som vi själva tycker är bäst. ?

***

D8B602BF-AB87-4D84-B23E-06408BA69E05

***

På vägen hem tog vi en sväng förbi idrottsplatsen i närheten av vårt område för att se hur långt de underbara körsbärsträden kommit i blomningen. Jag sitter och njuter sv alla vackra bilder som andra har tagit på dem redan i alla fotogrupper jag är med i, men det är längre ner i landet. Här har dom inte slagit ut ännu. Men dom är på god väg. ? Nu får man hålla koll på dom varje dag så man inte missar den fantastiska blomningen. Jag hoppas att jag lyckas ta några vackra bilder i år. Den hittills vackraste bilden jag har sett var ett foto som en person tagit och som blev veckans bild i en av fotogrupperna. En talgoxe på en blommande gren med underbar oskärpa i bakgrunden. Det är synd att jag inte kan lägga upp bilden här för den borde alla få se.  ?

***

7C8F51AB-8381-4E9F-AA7C-A6F9C09B1BAC
***

Nu ligger Lotus och softar i sin korg efter långprommisen och jag ska börja fundera på vad jag ska laga för middag idag när maken kommer hem ifrån tävlingen. Lite senare ska jag ta ännu en promenad till affären och handla lite åt min mor som vill bjuda på lite fika i morgon när det blir staketbygge hemma hos henne, och då kan jag ju passa på att handla det jag själv behöver. Det lutar lite åt en sak som jag såg på Lindas bakskola som jag såg på Instagram idag, krossad vitlökspotatis. Det tyckte jag såg så himla gott ut. Kanske med en grillad köttbit till. Vädret inbjuder ju faktiskt till grillning. ?
Här kommer receptet för den som skulle vilja prova. Både recept och bild kommer från Lindas bakskola.
***

36FBABCF-1547-4F35-A4DF-E573BC0BF123

***

KROSSAD VITLÖKSPOTATIS

potatis (valfritt antal)
rapsolja, olivolja eller smält smör
ca 2 vitlöksklyftor
salt eller flingsalt

ev. färska kryddor

GÖR SÅ HÄR
1. Koka potatisen i saltat vatten i ca 12 min. Sätt ugnen på 230 grader.

2. Häll bort vattnet. Lägg potatisarna på en ugnsplåt.

3. Krossa potatisarna med en stekspade, grillspade eller dylikt. Tryck försiktigt så de inte går sönder helt, de ska falla isär, men ändå hålla ihop.

4. Blanda oljan eller det smälta smöret med pressad vitlök. Pensla potatisarna med oljan och strö över salt. Strö gärna över färska kryddor.

5. Grädda potatisarna mitt i ugnen i 26–30 min eller tills de fått en lagom gyllenbrun färg.

 

Med det önskar jag er alla en fortsatt fin lördag! ?

Var rädda om er och era nära och kära.
❤️

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...