Allmänt Mat & Bak

God natt med Dagens Recept – Kall gräslökssås

middag11

 

God kväll ute i stugorna!  🙂

 

Det blir bara ett snabbt kvällsinlägg innan sängdags, för nu är jag helt slut igen. *s* Men det har varit en supermysig kväll med god mat och trevligt sällskap. Vi valde att grilla laxfiléer och till det gjorde jag en sås som faktiskt blev riktigt lyckad. 😀 Egentligen ingår det andra saker i receptet och orginalsåsen passar bättre till kött eller kyckling, men jag förvandlade den lite idag, och den blev verkligen jättegod till lax.

 

Vill ni testa en kall sås till grillad fisk så kan jag absolut rekommendera den här, så jag slänger ner det superenkla receptet för den som vill ha.

 

Kall gräslökssås

 

Du behöver:

 

1 ask Créme Bonjour gräslöksost

 

1 burk Créme fraiche naturell

 

1 grönsaksbuljongtärning

 

1 pressad vitlöksklyfta

 

1/2 dl finhackad gräslök

 

Gör så här:

 

Smält osten tillsammans med créme fraichen i en kastrull. Smula ner buljongtärningen och låt den
smälta ner i ostsåsen. Blanda ner vitlökspresset och den finhackade gräslöken.

 

Låt inte såsen koka, men se till att allt är ordentligt smält och blandat och att såsen är jämn. Häll upp den
i en skål och ställ den i kylskåpet att kallna innan servering.

 

middag21

 

Jag gjorde även en sallad till laxen, med mycket tomater i, som jag tycker passar bra till fisk. Den sista tiden har jag roat mig med att
köpa en hel del olika sorters tomater, och i dag blev det bland annat gröna, orange och gulröd-spräckliga som jag valde till salladen. 😀

 

cutecolorsplantflower41

 

Nu ska jag hoppa i säng här. Resten av familjen (läs; Håkan, Loxy, Sassie och Tinky..*s*) har redan gått och lagt sig allihopa. Det blir en tidig kväll för oss, men Håkan ska upp klockan 05.00, så för hans del är det väl ganska befogat. 😉

 

Hoppas ni har haft en fin dag i solen. På återseende i morgon alla, och sov så gott!

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...