Allmänt

VGW-sele och vattenmelon för Lotus idag. ??

71D7454F-EB95-434B-B2D0-8A724C27724D

***

Vattenmelon är riktigt mumsigt det! ?

Hittills har vi haft en riktigt skön dag ute på altanen, med en liten vilostund i vårt svala sovrum. Det är som att ha ett litet barn här hemma med Lotus. ? Han har svårt att lägga sig och vila ute än så länge, för ute betyder bus, lek och spring i benen. Så för att han inte ska trötta ut sig totalt så går vi upp och vilar middag mitt på dagen när det är som varmast. Då somnar han som en liten bebis bredvid mig och sover tills jag går upp. ? Älskade vovve! ❤️
***

Igår var vi en sväng på Arken zoo och inhandlade lite torrfoder, en ny leksak, ett par nya tuggben, hundglass och en ny sele. En så kallad antidragsele.

Lotus har nämligen en tendens att lägga sig framåt och tokdra i kopplet, så vi har aldrig haft något annat än en sele på honom, förutom möjligtvis nån kort stund med finhalsband, allt för att skona hans nacke och skuldror. Vi har jobbat som 17 med att få honom att gå lugnare i kopplet men han är så himla framåt, glad och speedad att det är svårt att få honom lugn. Ett resultat av detta är ju förstås att han har en riktigt musklad kropp men tanken är ju inte att han ska hålla på så där. Så nu bestämde vi oss för att testa en VGW-sele. Vi fick mycket hjälp av den urgulliga personalen på Arken zoo på Trandögatan här i Borås, och jag fick promenera runt med Lotus för att testa och känna på selen och hur han reagerade. Och jag blev verkligen glatt överraskad! ? Det här var inte en sådan variant av antidragsele som jag hade till min dobberman Rex för många år sedan. Den selen hade ”snören” som löpte ner från halsbandet och under armhålorna och upp på ryggen där man fäste kopplet. Snörena drogs åt och orsakade ett milt obehag för hunden när han drog. Tack o lov förstod Rex principen med denna sele väldigt snabbt så jag behövde inte använda den så länge. För jag tyckte inte riktigt om de där snörena.

***

Men nu satsade vi alltså i stället på denna VGW-selen. Den ser ut som på bilden som följer och där har jag även saxat informationen om den från Arken zoo

***

2B9F5D50-1DC8-40C6-84DA-C7CA5EEA5C31

***

Jag har själv bara hunnit med några få promenader med denna nya selen men med den lilla erfarenheten kan jag säga att jag är helt begeistrad. Den är verkligen toppen! ? Visst märkte jag att Lotus blev en aning irriterad i början när han inte kom nån annanstans än tillbaka till mig så fort han drog. ? Men jag uppmuntrade honom med beröm och en godisbit varenda gång han vände tillbaka  och efter bara en liten stund drog han inte alls utan promenaden blev så mycket lugnare och mindre stressig för honom. Nu ska vi använda den här superselen i träningen så vi kan befästa det här trevliga icke-dragande beteendet och framöver kunna byta tillbaka till hans andra selar och halsband. ?

En av tjejerna på Arken hade en likadan sele på sin mycket större hund och var enormt nöjd med den. Så nu hoppas vi på ett bra resultat med det här hjälpmedlet. ?

***

Nu har det blivit en liten aning svalare på altanen så nu ska vi börja förbereda grillen.
Ha en fortsatt fin lördagskväll alla!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...