Allmänt

Nya Harleyn sönder!

hdn1

Igår hände det en riktigt tråkig sak. smiley Som ni vet, så köpte vi en ny Harley för bara ett tre-fyra veckor sedan. Igår eftermiddag var det ganska fint väder och Håkan bestämde sig för att åka upp till mc-garaget och se om det inte gick att ta en liten tur. Nu är inte ”gargaget” ett garage egentligen utan en lokal som är anpassad för ändamålet, så för att komma upp från det lägre lokalplanet och ut, så används en ramp att dra upp hojarna på. Håkan tog sats i vanlig ordning för att dra upp den tunga hojen, men räknade dels inte med den mycket lägre Nightroden, dels glömde han att lägga dit en liten – typ övergångsplåt – över skarven mellan ramp och tröskel. Så i full fart drar han upp motorcykeln för rampen och slår i den här kanten.

Han ringde mig bara några minuter efter att han fått motorcykeln på plats i lokalen igen. En tur var nämligen helt utesluten eftersom det tokrann olja när han startade hojen. Efter en undersökning av skadorna kunde han konstatera att; oljekylaren hade gått åt skogen, skyddsplasten för kylarna gått i bitar och volt regulatet gått sönder. smiley Det här är ju inte roligt när det än händer självklart, men en helt ny hoj som man bara haft en månad – hur jäkla roligt är det på en skala liksom?!?

 

Så nu är säsongen definitivit över för min älsklings skull. Ja, för min del också naturligtvis, men det känns liksom mindre intressant i sammanhanget. Han var i kontakt med Bike och försäkringsbolaget redan i går, men det är inte säkert att det finns delar på plats i Sverige och då lär ju det här ta sin lilla tid. Usch! Jag tycker så himla synd om honom! Det viktigaste nu är ju att det här går att fixa helt och hållet, så att det inte blir såna där irriterande småstrul med hojen hela tiden senare, men enligt Håkan så är det inte den typen av fel, utan det här går att laga. Men tråkigt är det ju likt förbaskat.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...