Foto

Fullmåne..

När man inte kan sova, så får man försöka få tiden att gå på annat sätt i stället. Självklart försöker jag ligga till sängs och vila så mycket som möjligt. Men det blir fruktansvärt tråkigt och rastlöst till slut. Så ungefär en gång i timmen går jag upp och gör nånting för att få natten att gå lite snabbare. Att sitta här är ju en ganska vanlig sysselsättning. smiley Fotografera är en annan. Och härom natten var det fullmåne…

Det var en riktig utmaning!

Nu har ju jag fortfarande inte lärt mig att fota helt manuellt, dock, dagtid är det helt okej. Kameran har en massa fina automatiska motivinställningar så det går oftast att få fina bilder ändå, om än kanske inte lika roligt. Men mitt i natten? Och desstuom med ett jätteklot hängande över en som toklyste upp hela området?! Då var jag bara tvungen att ställa in kameran på manuell och sen bara försöka mig fram.

Det blev en riktigt kul stund därute på balkongen mitt i natten, barfota och med morgonrock tillsammans med kameran. I termometern hade kvicksilvret sjunkit till nästan 3 grader. Tyvärr lyckades jag inte heller nu med att ställa in kameran på rätt sätt, så den häftiga synen av månen flytande bland molnen gör sig inte alls rättvisa på kortet. Men lite lärde jag mig ju i allafall och det var jättekul. Det är alltid roligt att se vad olika inställningar skapar för olika resultat. Tyvärr vet jag inte riktigt vad jag har gjort bara, mer än att jag tagit vissa bilder med så högt ISO-värde som 1600. Det har jag lärt mig vart man ställer in i allafall. smiley Resten har jag bara klickat lite hej vilt på knapparna. Resultatet blev en jättehög med foton varav jag fick slänga nästan alla. *Skratt* Men några går att gissa sig till motivet på i allafall, och här är ett par till av dem. smiley

 

Och med det säger jag en fortsatt God Natt till alla er sömntutor där ute. smiley

// Indra – Såg inte en enda varulv… smiley smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...