Inredning & design Inredningsprylar

Perfekt morgon med en tyst klocka!

tystklocka1God morgon på er! Hoppas ni har fått sova bättre än mig i natt, för jag har i princip varit vaken hela natten. Jag hade nog fått sova lite trots allt, om inte Loxy hade fått en fullkomlig knäpp. Jag vet inte vad det har varit med honom, men fyra gånger har han väckt mig i natt, och trots att jag har gått ut med honom så har det inte hjälpt. Han har helt enkelt verkar sällskapssjuk??!!

Men nog om det och till min något ovanliga morgonbild. smiley Jag hittade den här för ett bra tag sen på Snusans Inredningsblogg och tänkte nämna den då, men det blev aldrig av. Men nu kände jag att det var dags och den passar ju ganska bra så här på morgonkvisten.

Detta är alltså en ”tyst” väckarklocka som måste vara det ultimata när man är två i samma sovrum som ska stiga upp olika tider. I stället för att störas och väckas av varandras larm så har man på sig en mjuk liten gummiring som hör till klockan. Båda ställer in sin väckningstid och när det är dags att stiga upp så vibrerar ringen på handen och väcker dig. Jag säger som Snusan; jag har alltid avskytt att vakna av höga ljud! Det kan innebära huvudvärk för resten av dan för min del om jag har otur. Så bara av den anledningen skulle ju detta vara perfekt för mig. Men som sagt, är man två som ska upp olika tider måste det ju vara perfekt!

Faktum är att min kompis Sussie som jag delade lägenhet med i Örebro under några år när vi bodde där, spånade på någon liknande idé. Hon och hennes sambo jobbade olika tider och hon var inne på lite olika sådana här idéer. smiley Hon var alltid inne på olika uppfinnaridéer, nyheter som man sedan har sett ute i handeln. Jag har alltid varit övertygad om att hon skulle kunnat gjort sin lycka på alla tokiga men oerhört smarta idéer på praktiska lösningar hon hade på vardagliga problem.

tystklocka2

Hur som helst – den här idén tyckte jag var enormt bra och enligt uppgift ska ringarna dessutom inte vara obekväma heller utan man har dem som tumring och då är de mycket mjuka och följsamma. Dessutom är ju klockan riktigt snygg och skäms inte för sig precis. smiley Mannen bakom klockan heter Johan Brengesjö och du kan läsa mer om klockan i hans portfolio.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...