Djur

Skotträdd hund – en mardröm! :-(

skottradd1

Det är verkligen hemskt att se sin lilla vovve vara så rädd som lilleman är i kväll. Ändå vet man ju att det finns de hundar som har det tusen gånger värre, som tvingas ta lugnande och i extrema fall till och med måste sövas ner under nyårskvällen. Men det är dock en liten tröst när man har en hund som är rädd. Det hjälper ju inte honom att andra är räddare liksom…

Håkan var ute med honom så sent som möjligt i kväll innan det värsta smällandet började, och naturligtvis hade dom sådan otur att någon satte igång värsta marantonsmällandet just när dom var en bra bit bort från vårt hus. Resten av kvällen har vi gjort allt vi har kunnat för att sysselsätta lilleman med roliga saker och avleda hans uppmärksamhet från smällarna. Tv’n är uppskruvad på hög volym och persiennerna är neddragna. Men han hör ju ändå smällarna förstås, det ekar dessutom något helt otroligt här där vi bor. Ljudet kastas mellan bergväggar och hus, plus att vi bor precis i mitten mellan fyra olika områden där det bor folk som går man ur huse ikväll för att skjuta upp fyrverkerier.

Har du också en hund som är skotträdd? Eller håller du med om att det ohämmade smällandet medför andra problem? I såfall tycker jag att du ska stödja Smällarupproret!

smallare1

Gå in på länken ovan och läs mer om vad Smällarupproret innebär. Där finns mängder med information, media, möjlighet att skriva en medborgarmotion till din kommun, berättelser, listor på alla som stödjer upproret – allt ifrån klubbar och föreningar till företag och privata hemsidor och bloggar.

smallare2

Framför allt vill jag ha tidsbegränsning på användandet av fyrverkerier. ”Som det är idag innebär missbruket med det ohämmade smällandet en ren plåga för djur och skotträdda människor dagarna/veckorna innan och efter de stora helgerna.”

Jag är så trött på att aldrig kunna känna mig trygg när jag går ut med Loxy, i princip från början av december – om inte ännu tidigare – till kanske slutet av januari. Trygg för att det inte helt plötsligt ska smälla till och skrämma honom halvt från vettet. Är smällandet tidsbegränsat så kan man i allafall planera inför denna tiden och vara beredd på vad som ska hända. Det har man inte en chans att göra under dessa veckor före och efter nyår. Och sen hinner det bara gå några veckor så är det dags igen… Påskafton. Och naturligtvis börjar man smälla redan 2-3 veckor före påsk.

Så jag stödjer smällarupproret och uppmanar er att göra detsamma. Det handlar alltså inte om förbud av fyrverkerier, utan om fyrverkeri med förnuft.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...