Mat & Bak

Maffig chokladtårta till nyårs-efterrätt!

maffig-chokladtarta1

Äntligen klar med dagens lilla projekt! 🙂 Det tog sin lilla tid, men det visste jag redan, eftersom jag gjorde en likadan förra nyår. Jag skrev ju för ett tag sen att jag tänkte göra en sån här till jul, men det fanns ju inte en chans att jag skulle hinna med det. Men idag har jag i allafall bakat denna helt underbara, ljuvliga, tokmaffiga, chokladiga tårta som Håkan och jag ska ha efter middagen ikväll. smiley Fast det lär ju, precis som förra året, bli en hel del över. *s* Förra året var vi fem stycken, och trots att vi åt oss stoppmätta på den, så syntes det knappt att vi hade rört den. Hehe! Den är i tre våningar, så jag har fått baka bottnarna i tre omgångar. Jag har ju bara en form i den storleken, så det blev ju lite mickel med att diska, torka, smöra och fylla på nytt hela tiden. Men det går det också. 😉 I mellan varje botten och runt om ligger världens godaste créme cheese frosting och i själva kaksmeten finns det, förutom kakao, även nedsmält choklad. Den är sjukt god den här tårtan! smiley

maffig-chokladtarta2

Uppepå ligger ett tjockt lager med blandade nötter – cashew, pistage och jordnötter och nästan en hel påse Nonstop. Egentligen ska det vara guldfärgade nonstop men jag har ännu inte lyckats hitta det någonstans. Nötterna är ju en smaksak vilka man väljer förstås, men jordnötter tycker jag att man ska ha med, eftersom det är jordnötssmör i créme cheese frostingen.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen börjar det bli dags att fixa maten. Hummer var det totalt omöjligt att hitta idag, och likaså oxfilé, så det får bli pepparbiff med potatisgratäng och en sallad på rucculat, sockerärtor, tomater och rödlök. Jag längtar redan! smiley

Ha en jättefin kväll alla! Jag kikar nog in en liten sväng till senare, men nu ska jag göra mig lite nyårsfin. smiley

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Denna ser ruskigt farlig ut och jag skulle inte ens våga mig påå att göra den, för jag tror inte jag skulle lyckas med denna krångliga läckerbiten ändå 😉
    Natti natti med er. pussar

Kommentarer är stängda.