Allmänt

Julbaket närmar sig…

 Jag hittade de här bilderna på dessa jättefina och roliga muffinsarna ute på nätet och blev så himla baksugen! smiley Och framåt julen brukar jag alltid sätta igång en orgie i julbak, godistillverkning och massa annat kul. Men i år ska jag absolut prova på att göra något sånt här. Dom är ju jättefina, både att bjuda på och att ge bort i en fin ask med lite vackra band och rosetter.

Så igår kväll gjorde jag en raid i webbutiken Tårtdecor. Det finns nog precis allt man kan tänka sig inom tårttillverkning och även om man inte har några planer på att ge sig på en hel tårta, så finns där en massa annat kul som väcker bakarlusten.

 

 

 

 

Jag har i allafall införskaffat lite tillbehör för att kunna göra lite roliga saker nu till jul, bland annat då dessa färgglada muffisar.

Dels valde jag att köpa Sugarpaste, som påminner lite om marsipan men är mycket enklare att arbeta med. Dessutom är den bra för ev. allergiker eftersom den är mjöl, mjölk, mandel, nöt och äggfri. Jag valde ett paket med vaniljsmak och ett med chokladsmak.

Sedan beställde jag lite olika utstickare, bland annat ett set med lite olika blommor, och ett set med olika blad. Plus ett sk. kantverktyg som man kan dekorera tex tårtor med, men även ta loss de små blommorna ifrån ”blombandet” och använda dem var och en för sig. Ätbart lim valde jag också, efter att ha kladdat med äggvita till tårtan sist. Det här verkar klart mycket smidigare.

Men så till det roligaste av allt, färgerna! smiley Det finns massa olika färger att välja mellan, men jag fastnade för pastafärgerna eftersom dom kan användas till så mycket olika saker. Både till att färga in marsipan eller sugarpaste, ge färg åt kristyr eller glasyr och mängder med andra saker. Att välja färger var det svåraste av allting! Man vill ju helst ha alla! smiley Men efter många om och men hade jag bestämt mig för några av dem, och det blev som följer;

Sunflower, Poinsettia, Cyclamen, Lilac, Hyacinth, Leafgreen och bluebell.

Redan idag fick jag besked om att mitt paket är skickat, så nu är det bara att vänta på nästa vecka. Ska bli så himla kul att experimentera lite med färger och figurer. smiley Mitt paket gick på 799:- inklusive frakt. Vill någon av er gå in och kika vad som finns eller kolla priserna, så är ett besök på Tårtdecor väl värt ett besök! smiley

// Indra – Snart i baktagen igen… smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...