Skönhet & hälsa

Blinga dina naglar!

manikyr-pearl4

Jag har visat här förut hur jag brukar sätta små ”nagelklistermärken” på naglarna ibland när jag vill fixa dom lite extra, speciellt i somras hade jag lite dille på Kick’s små vita blommor. 😛 Men efter ett tag tröttnade jag lite på samma blommor varenda gång, och sortimentet i vanliga butiker är ju inte så varierande. Men så upptäckte jag Nail4You! 😀

manikyr-pearl1Jag har inte beställt något därifrån ännu, men jag fick en hel del idéer när jag kikade runt i webshopen. Bland annat slog det mig att jag faktiskt hade en liten ask med pyttesmå strass-stenar som jag köpte för massor av år sedan, jag minns inte ens till vad längre. =)) Något nagellim har jag inte haft hemma sedan jag körde med lösnaglar för typ 15 år sedan, men efter lite fipplande och letande i badrumsskåpet så hittade jag något som kanske kunde funka – lösögonfranslim! 😀 

*

Sagt och gjort – inför resan till Blekinge bestämde jag mig för att göra något roligt med mina naglar som jag precis hade klippt ned och satte mig och började pilla med de här ûbersmå ”diamanterna”, penslar, lim och lacker. Jag valde ett ganska neutralt lack i en ljus guldfärg av märket O.P.I. som är största favoriten, och efter att det torkat ordentligt satte jag igång med mitt experiment.

 

 

manikyr-pearl2

 

Jag kan ju säga att det här inte var den enklaste idén jag har fått, om man säger så… *s*

Jag har provat tidigare att bara lägga små dekorationer i fuktigt lack och låtit dem torka fast för att sedan lägga på ett överlack, men det har inte hållt speciellt bra, så därför valde jag att använda lim den här gången. Det har funkat oväntat bra faktiskt, trots att jag väntade mig att det skulle vara för klent för att hålla för stenar på naglar. Jag lackade förstås över också, men det var där mycket förstördes för mig. Jag vet inte säkert om det berodde på limmet eller om mitt överlack var för dåligt, men det blev otroligt kladdigt och jag fick kämpa som en galning för att inte förstöra naglarna. Dom blev ganska okej till sist, i allafall för att vara ett första-gångs-försök, och definitivt för att vara gjort helt på egen hand. 😛 Men ja, dom ska nog beundras på lite avstånd. *skratt*

 

 

manikyr-pearl5

 

 

 

Hur som helst, nu är jag ju sjukt sugen på att testa lite nytt bling-bling för naglarna! 😀 Nail4You har precis allt man kan tänka sig i den vägen, och förutom småaskar som på översta bilden, så kan man även köpa sådana här karusellaskar, med blandade färger och även blandade figurer till exempel hjärtan, fjärilar, kaniner, droppar osv.

Förutom kristaller, så finns även små plastblommor och äkta torkade blommor som man kan lägga på nageln eller ”baka in”  i akrylnaglar.

manikyr-pearl6

 

 

 

Det finns också mängder med glitter och flakes som man kan blanda med akrylen eller med lacket, och pyttesmå snäckskal i olika färger.

 

 

manikyr-pearl3

Men jag blev också oerhört förälskad i alla helt fantastiska nail stickers, både 2- och 3D som jag hittade här. Helt plötsligt har jag hur mycket som helst att välja bland, och inte bara vita blommor, hur söta dom än är. (som synes så gillar jag vita blommor.. *s*)

De här fyra alternativen är bara en ytterst liten bråkdel av alla som finns i webshopen. Jag tyckte speciellt mycket om dem som man kombinerar med den Franska manikyren, den lilla vita pärlliknande kanten, men det fanns hur mycket som helst att välja bland. Och man behöver ju faktiskt inte dekorera alla sina naglar, det räcker ju med en eller ett par stycken om man vill göra något lite extra ibland.

Men någon kanske vill göra något riktig extra med naglarna, och har problem med fantasin… Kolla in idéböckerna! 😀

manikyr-pearl7

1000 olika idéer på nageldekorationer, och det finns fler böcker att välja på. Dock inte på svenska, men jag skulle tro att bilderna och beskrivningarna är inspirerande nog. 🙂 Och nu till sommaren när det är dags att plocka fram de öppna sandaletterna igen, så tycker i allafall jag att det är kul att måla tånaglarna. Och kanske sätta på någon liten dekoration… 😉

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(8) kommentarer

  1. åh, sånt måste va till mig *fniss*
    Jag ÄLSKAR sånt där, men kan tyvärr inte ha det. Förr, kunde jag inte pga att jag va en nagelbitare (pinsamt). Har nyligen blivit av med min fula ovana och nu har jag problemet med att naglarna bara går sönder hela tiden.

    Det sägs att det är pga för lite B-vitamin (som ska stärka naglar) så får väll börja med det?! Just nu är dom mjuka å tunna.. BLÄ!

    KRAM

  2. Cherlindrea säger:

    C: Det är bara att sätta igång och käka B-vitaminer. 😀 Men jag har även använt olika stärkande medel för naglarna, för jag har också varit en obotlig (trodde jag då) nagelbitare i massor med år, och när jag slutade var mina naglar sköra som oblat. Men det går att fixa helt klart, och det är så himla roligt när man äntligen kan börja använda massa såna här saker. 😛 Så du kan säkert få ordning på dina också.
    Kramar!

  3. säger:

    Vilka vackra naglar! så vill jag ickså ha. Men bara att glömma om man är fattig studemnt! Kram!!

  4. Cherlindrea säger:

    Ewa: Ja, att gå iväg och fixa dem tycker jag är hutlöst dyrt även om jag gärna skulle vilja. 😀 Men att göra det själv hemma behöver inte kosta många kronor faktiskt. Men det kräver ju en hel del pyssel förstås. Fast tycker man det är kul så gör det ju ingenting. Jag brukar köpa såna där klistermärken och småstenar för en 50-lapp och det räcker till flera omgångar – alla fingrar. 🙂

    Kramar!

  5. säger:

    Men det förutsätter väl att man har fin långa naglar från början?

  6. Cherlindrea säger:

    Ewa: Tja, det beror ju lite på. Vill man ha såna där riktigt långa naglar så får man ju antingen ha dem äkta från början, eller bygga dem på en salong. Eller köpa lösnaglar/tippar förstås. Men då kostar det ju lite mer, även om man kan komma riktigt billigt undan om man köper lösnaglar på till exempel Kicks. Men många av de här dekorationerna tycker jag är jättefina på korta naglar också, vissa av dem gör sig till och med bättre på korta naglar enligt min mening. Som du ser på bilderna på mina naglar här uppe, så är dom ju inte speciellt långa här, för jag har precis klippt ner dem. Jag bröt av ett par naglar och då såg det hemskt ut med olika längder. *skratt* Men som sagt, det där är ju en smakfråga. Jag tycker i allafall att man kan piffa upp även korta naglar med lite blingbling. 😀

  7. Elin säger:

    Hejsan 😉
    jag undra om du har något tipps om hur man får så starka naglar som möjlight? (utan att gå till nåt proffs, alltså göra de själv hemma )
    har du något tip om hur man får dom till att hålla sig långa?
    kram

  8. Cherlindrea säger:

    Elin: Hej och förlåt att jag har dröjt med svaret. Jag har haft lite mycket att stå i.
    Men det tipset jag kan ge dig är samma sak som jag själv gör med mina naglar, och det har alltid funkat jättebra. En kväll i veckan har jag manikyrkväll då jag går igenom och sköter om mina naglar. Och då börjar jag alltid med ett ”nagelbad”, genom att sitta med fingertopparna i en skål med varmt vatten med lite olja i. Det går bra med de flesta oljor, med olivolja är det jag brukar använda. Efter ca 10 minuter torkar jag naglarna ordentligt torra med en mjuk frottéhandduk och sedan petar jag försiktigt ner eventuella överväxta nagelband med en orangepinne, en liten träpinne.
    Efter det filar jag naglarna, från sidorna mot mitten, aldrig fram och tillbaka för då går dom sönder förr eller senare.

    De här sakerna kan verka antingen självklara eller kanske sånt man tycker verkar bortkastad tid, men det är faktiskt förutsättningen för att naglarna ska växa bra och hålla i längden. Slarvar jag med det här förarbetet så skivar dom sig eller går av, även om jag använt olika produkter.

    Men när jag har gjort detta så har jag några olika saker som jag brukar använda varje vecka. Först och främst Depend mandelolja som man applicerar en droppe på varje nagel med en liten pipett, masserar in i nagel och nagelband och låter verka några minuter. Detta gör att naglarna får näring, cirkulationen ökar och därigenom växer naglarna bättre.
    Efter det penslar jag på ett stärkande transparent lack som gör naglarna hårdare, och även här använder jag märket Depend. Men innan man lägger på detta är det viktigt att man torkar naglarna helt rena från oljan, annars fäster inte lacket. Jag har även Depend Whitening lotion, som jag brukar använda med jämna mellanrum, ett lack som tar bort missfärgningar från nageln och gör den vitare.

    Sist, men inte minst, så äter jag kosttillskottet Panto-3 som ger bra kvalitet på naglarna inifrån. Panto-3 har gjort en oerhörd skillnad för mina naglar och dom växer enormt mycket mer och har blivit mycket starkare sedan jag började med detta.

    Ett litet tips till slut är också att aldrig använda nagellacksremover med aceton i, som torkar ut nageln och gör att den flisar sig och går av, plus att flera gånger under dagen smörja in händer och naglar med en bra handkräm (vanlig Helosan-salva funkar suveränt) för att behålla fukten i naglarna. Torra naglar går lättare av, så fukt är a och o.

    Hoppas det här svaret kanske hjälper dig lite. 🙂

    Kram//Indra

Kommentarer är stängda.