Personligt

Metronomen håller på att driva mig till vansinne!

metronom1

Vad tror ni, kan man klaga på sånt här tro?

I flera veckor – ja, det måste nog nästan räknas i månader nu – så har jag mer eller mindre klättrat på väggarna här hemma på grund av ett extremt irriterande ljud från någon av mina grannar. Det är oerhört lyhört i vårt hus, och då menar jag verkligen oerhört! Man kan i princip följa samtal som förs i lägenheten bredvid om dom talar lite högre än vanligt, för att inte tala om diverse andra ljud som man helst skulle slippa höra, och det är aldrig tyst här i huset. Men jag tillhör den kategorin människor som faktiskt tycker om att ha tystnad omkring mig, att inte alltid ha radion, stereon eller tv’n på.

Hur som helst så började jag för ett bra tag sen att observera ett märkligt ljud som jag inte kunde identifiera. Det var ett taktfast, knackande ljud som lät som om det kom från lägenheten ovanför oss. I början trodde jag att det var någon som satt och tapprade takten till musik eller nåt, men efter några timmar insåg jag ju orimligheten i det och började fundera i andra banor. Håkan hör inte så bra efter flera års skjutande med vapen i jobbet så han störs inte lika mycket av det här som jag gör, men visst hör han det och han spekulerade i om det kunde vara något i rören som lät, och ett tag köpte jag den förklaringen och tänkte att jag måste kontakta vaktmästaren och fråga vad det kunde vara.

metronom2

Det hann jag dock inte göra för efter bara ett tag sprack den teorin också, och det var när jag märkte att ”tapprandet” bara pågick på bestämda tider, från ca 8.00 på morgonen till kanske nångång runt 17-18.00 på eftermiddagen. Med uppehåll dessutom, typ vid lunchtid.  Märkliga rör…

*

Det var bara en ren tillfällighet att jag stod på balkongen en dag när grannen hade sitt fönster öppet och jag hörde ett ljud jag kände igen ifrån min tonårstid när jag hängde i fritidsgårdens replokal – ljudet av en gitarr tillsammans med en metronom! Jag fattade direkt att det var ljudet jag hörde här hemma.
Och det var en j***a tur att jag äntligen fick klarhet i det, för jag höll på att bli tokig! Det hade gått så långt att jag börjat smyga runt och lyssna vid rören, väggarna – överallt i lägenheten som en annan galning, *skratt* för att försöka lista ut vad 17 det var som kunde orsaka det där ljudet dag efter dag, vecka efter vecka.

Problemet är bara att även om jag numera vet vad det är som orsakar det här högst irriterande tapprande ljudet, så har det ju inte upphört för det. Dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad, dock med uppehåll ibland måste jag förstås tillägga, får jag lyssna på det här, hela jäkla förbaskade dagarna och även på helgerna. I det här huset där det är så himla lyhört så låter det som rena domedagsbasunerna en lugn lördagseftermiddag när jag sitter i soffan med datorn i knät, och jag anser inte att jag ska behöva sätta på radion för att slippa höra det. Jag vill inte ha radion på. Jag har dessutom huvudvärk så ofta, och då vill jag definitivt ha det tyst här hemma. Tänk er själva att behöva lyssna på någon som tapprar takten med fingrarna på ett bord typ konstant i flera månader så kan ni tänka er.

*
Samtidigt vill jag inte bråka med mina grannar, det är trevligt folk, och jag tvivlar på att man kan begära att någon slutar med en sån här sak. Det är ju inget högt ljud precis. Det är bara så extremt irriterande att alltid behöva höra det.

Jaja, nu har jag fått ösa ur mig all uppsamlad frustration i allafall. *s* Jag tvivlar på att någon har orkat läsa igenom det här mastodontinlägget, men om någon mot all förmodan har gjort det, så tar jag mer än gärna emot ett gott råd om ni har något. 😉

På återseende lite senare!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. SVAR: Hej på er!!
    Ja, en tidig morron blev det.. men inget Ö&B. Åkte istället ut till mina föräldrar på landet, blev en trevlig dag där. Ska försöka ta oss till Ö&B imorron istället (ler)

    Betty fick en ny frilla idag oxå, bilder finns på bloggen.

    Den där ”kakan” du frågade om. Är ingen banan. Är som ett winerbröd(stavas?) med glass i å choklad/nutella ovanpå. Men håller med om att bilden är dålig, ser knappt. Men fanns ingen bättre, hittade den på google då jag inte orkade använda min egen kamera.
    Finns i frysdisken bland bantarmaträtter.

    Hoppas ni får en bra kväll nu och att du får sova inatt (ler)

  2. Cherlindrea säger:

    C: Det låter som ett ganska härligt alternativ till att gå i affärer, även om det kan vara kul det också. 😀 Betty blev ju toksöt i nya frillan! 😛 Hon är absolut bedårande, den där lillla varelsen. =))
    Tack för kakförklaringen igen för tröga mig. *skratt* Jag är inte förtjust i banan så svaret kunde inte ha varit mer välkommet. 😀 Jag ska ta och leta upp de där i frysdisken. 🙂
    Hoppas kvällen har varit fin! Massa kramizar!

Kommentarer är stängda.