Allmänt

Sevärd dokumentär

loxyvila1

Nu har jag fått fixa lite grejer här, både på datorn och hemma. Men framför allt har jag suttit och kikat på dokumentären som C – en av mina läsare skickade mig en länk till. Det var en film från Dokument Utifrån som Svt sände den 29 mars och den var klart sevärd.

Jag skulle väl vilja säga att den var väldigt vinklad, så som de flesta sådana här dokumentärer är, men det frångår ju inte det faktum att det kommer fram många skrämmande fakta, vissa saker som man redan visste, vissa nya.
Det är en stark dokumentär och vissa scener är riktigt gripande. Jag trodde inte jag skulle klara av att se den först, men som sagt – den är verkligen sevärd.

Dock måste man vara lite kritisk, för det är många saker som inte kommer fram på grund av vinklingen och trots en väldig sjuk avel på många håll, jag är till exempel helt emot de ”nya” schäfrarna, så anser jag fortfarande att en kontrollerad avel av renrasiga hundar där ett avelsprogram finns och där man håller koll på eventuella genetiska sjukdomar och försöker få kontroll över dem är att föredra, framför godtycklig blandrasavel där man bara parar snälla Karo och söta Bettan för att få gulliga puppisar, utan att veta om de här två raserna överhuvud taget passar ihop, eller vad de har för bakgrund, sjukdomar och annat som förs vidare till valparna.

Det finns mycket mer att säga om det, men jag tänker inte gå in djupare på diskussionen renrasig vs blandras här. Jag vill bara poängtera att jag inte har det minsta emot blandisar – det är oftast ljuvliga hundar. Jag säger oftast, för det är inte alltid renrasiga är det heller, så det är precis samma sak. Det jag däremot inte är någon anhängare av, är planerad blandrasavel. Men det är min lilla personliga åsikt, och den hoppas jag att jag får lov att ha. 😉

***

Nu ska jag och min lilla sömntuta gå ut på en tur i vårblåsten och sen ska vi ta oss en liten vilostund. Det är just vad han hoppas på när jag tar det här kortet här – han sitter och väntar på att bli upplyft i sängen. 😉

***

Vill ni se dokumentären ”Ett renrasigt helvete” så finns det en länk till den på C’s bloggI våran lilla vrå”.

Ha en fortsatt fin dag alla!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. hej… skriver lite snabbt, hinner inte mer just nu..
    Helt okey att du länkar till mig! KRAM

  2. Cherlindrea säger:

    C: Okej gumman, ville bara vara säker. 🙂 Kramar!

Kommentarer är stängda.