Allmänt

Loxy lös! :-D

pellisloxy11

 

Hej hopp i ösregnet! *s*

 

Idag är det verkligen ett himla märkligt väder – rena aprilvädret skulle jag vilja säga. Ena minuten skiner solen och nästa öser regnet ner, och så lyser solen igen – medans det fortfarande regnar… osv, osv.

Jaja, hur som helst så hann vi i allafall gå omkring en stund nere på bakluckeloppisen innan den första skuren kom, och vi gjorde en hel del roliga fynd också. 😀

Men den roligaste händelsen i dag visade sig bli något helt annat än loppisen.

När vi gick därifrån i ösregnet så korsade vi en jättestor gräsplan där mamma brukar släppa lös Elliot och det gjorde hon i dag också. Loxy har jag inte haft lös på öppen plats (utan staket runt alltså) på säkert ett par år, så jag höll på att sätta i halsen när hon sa åt mig att släppa honom. Aldrig i livet – han sticker ju bara, det har han alltid gjort! Det är ju inte så att vi inte har provat liksom. Och fått näst intill hjärtstopp varenda gång.

Men nu gjorde jag ändå en chansning och släppte lös min lilla rymmare – och fick den stora chocken och glädjen att se honom rusa runt och tokbusa med Elliot på den stora gräsplanen – i ösregnet!?!

Och han rymde inte! Det är helt otroligt! Jag märkte för det första en helt annan uppmärksamhet hos honom idag än tidigare, han hade mer koll på både mig och de andra. Dessutom hade mamma fickan full med levergodis – väääldigt populärt. 😉 Jag kallade in honom och släppte ett par gånger innan jag kopplade honom, och han kom som ett skott varenda gång, och jag är sååå himla stolt över min lillkille idag! 😀 Det här var verkligen en stor sak för oss som inte har vågat släppa honom en sekund tidigare. Självklart får vi ta det lugnt och inte ta för givet att allt är okej bara för att det funkade idag, men det har i allafall gett oss ett hopp om att det kan gå att släppa honom lite då och då i framtiden. Och det var verkligen så himla roligt att se honom rusa omkring och bara njuta av friheten på den där stora gräsplanen. 😀

 

pellisloxy21

 

 De här bilderna är dock tagna i min mors trädgård, förutom den nedersta bilden som faktiskt är ifrån ovan nämnda gräsplan, men för över två år sedan.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    Härligt med busiga hundar som springer runt:)

  2. säger:

    Vilka buskillar!! 😀

Kommentarer är stängda.