Blommor & växter Personligt

Lite blomstertankar på nattkvisten…

marbacka1

 

Jaha, det var ett tag sedan nu, (en hel vecka sen eller nåt tror jag…*s*) men i natt fick jag inte sova igen. Jag har legat sedan tolv och nästan vridit mig ur mitt eget skinn av rastlöshet, så nu gav jag upp. Om jag sitter här uppe en stund så blir jag kanske lite tröttare.

 

Jag visade ju en bild på en av mina nya pelargoner tidigare idag, och visst är dom vackra. Men jag kan bara inte hjälpa det – jag är ohjälpligt förälskad i Mårbackapelargonen. Och nu blommar min helt fantastiskt, med stora mildrosa bollar fulla med blommor och jag var bara tvungen att fota den idag. Den har skjutit iväg något otroligt sedan jag köpte den, både på bredden och höjden, så var den stor då så var det ingenting mot vad den är nu. Jag kunde inte låta bli att mäta den idag av ren nyfikenhet, och från krukan till högsta blomman är den 64 centimeter hög. (!)

Och alldeles enastående vacker!

 

Sticklingen jag tog av den har också klarat sig fint och det ska bli så spännande att se hur den utvecklas. Men i helgen ska jag iväg till en handelsträdgård igen och köpa ett par Mårbacka till, att ha i vardagsrumsfönstret. Plus ett par Hortensior. I år ska jag bara klara av dem! Inte världens lättaste blommor måste jag säga – men otroligt vackra när man väl lyckas.

 

hortensiakruka1

 

Och det gjorde alltså inte jag – inte längre än högst ett par tre veckor – sen hade jag haft ihjäl fem stycken Hortensior…

Men i år är jag bättre påläst. *s* Så nu hoppas jag att jag klarar dom bättre. Trägen vinner. 😉

 

cutecolorsplantflower4

 

Nehepp, nu har jag fått babbla bort en stund här, så nu ska jag göra ett försök till och se om jag kanske kan få lite sömn i natt. Går det så går det – annars är jag snart här igen.. 😛

Hoppas ni sover gott därute ni andra, och att ni får en fin morgon!

Må så gott alla, och på återseende – förhoppningsvis i morgon bitti och inte tidigare. 😉

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    Mårbacka är ju bara så fin och Horthensian är underbar.
    Önskar dig en riktigt fin dag
    Kram

  2. säger:

    Godmorgon 🙂
    Nej tyvärr var det bara småttingstorlekar, men dom var verkligen ljuvliga 🙂
    Hon somnade got efter att jag smörjde in henne med salva, så det var nog klådan som störde henne.
    Glöm inte marknaden i helgen. Puss puss

Kommentarer är stängda.