Blommor & växter

Gårdagens kap! Mitt nya planteringsbord! =))

plant1

Nu har jag äntligen fått tummen ur och tagit ett par foton på mitt fynd jag gjorde i Knalleland i går. En planteringsbänk! 😀

Jag har kikat en hel del på såna här, men jag har i ärlighetens namn tyckt att dom har varit lite för dyra, trots att jag har känt mer och mer att jag verkligen skulle behöva en. Även om vädret är dåligt så måste jag ju sköta om mina små planteringar, och eftersom det både blåser och regnar in på våran balkong om vädret är riktigt ruggigt, så har jag skött om mina ”trädgårdsbestyr” på köksbänken. Nu har vi ju faktiskt en framsida här också, änden av en loftgång typ – öppen bara åt ett håll – varav ena väggen är enbart i glas. Där är det oftast regn- och vindskyddat även om det är busväder ute, så där tänkte jag ha min lilla planthörna. 😀 Den enda nackdelen är väl att det här utrymmet är öppet så vem som helst kan smyga in där, så jag törs inte ha alla verktyg och annat där. Så nästa sak på shoppinglistan blir en liten korg eller liknande att ha dem i, som jag bara kan flytta mellan växthuset på balkongen och planteringsbordet på loftgången.

 

plant2

 

Hur det kom sig att jag faktiskt kostade på mig ett plantbord nu då? Ja, jag hade ju varit en idiot om jag inte tagit chansen. *s*
Vi var ju iväg för att köpa jord och lite annat i går, och kom in på byggvaruhuset Silvan utan att ha en aning om att kedjan ska stänga ner. Därav hade vi heller ingen aning om att dom sålt ut hela sortimentet i butiken i ungefär en månads tid och att där knappt fanns något kvar nu. Men några småprylar här och där fanns det, och vi tog en liten runda för att se om vi kanske skulle ramla över något intressant. Och det gjorde vi ju. 😀

Varorna såldes ut till mellan 40-50 och ända upp till 80% rabatt, och jag stod en stund och tittade på det här bordet men hittade ingen prislapp, bara att det såldes ut till 80% av priset. Jag hade faktiskt tänkt strunta i det, men så låg kassorna i närheten, ingen stod i kö så jag tänkte att ”jag frågar väl i allafall..”

 

60:- skulle dom ha för det! Sextio kronor??!! Behöver jag tala om att vi högg det direkt! *skratt*
Håkan var mer än en smula bekymrad över hur vi skulle lyckas få in det i vår lilla Peugeot, men det rörde inte mig i ryggen. Jag hade burit hem det i värsta fall.. haha!

Så nu slipper jag stå med jord och växter på diskbänken utan kan fixa med det utomhus i stället. Och är det för himla kallt så kan jag faktiskt lyfta in bordet och stå med det inne också. Det är bara så himla härligt att ha ett ställe som är avsett för detta och slippa stöka ner hela köket varenda gång man ska pyssla med växterna. 😀

 

Förutom bordet så köpte jag även några nya kakfat igår, som jag nämnde igår. Det rosa fatet syntes kanske inte så väl under sockerkakan, men jag köpte även ett grönt och ett blått, lika söta dom med blommor och rutor. Lämpligt nog så köpte mamma likadana och hon har redan hunnit fota sina och bloggat upp dom, så jag behöver inte göra det. *skratt* Kika bara in på Viola-Linnéa, om du vill se de nya kakfaten. För 10:-/styck tyckte jag att även dom var ett riktigt kap. 😀

 

cutecolorsloveicon3

 

Men nu ska jag ta mig en glass och fortsätta titta på dokumentären ”Situation Critical” på 8:an. Må så gott alla, och ha en fortsatt fin kväll!

På återseende i morgon.

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    Tack Indra, vad gullig du är 🙂

  2. säger:

    Det är jättebra med ett planteringsbord och det var ju ett riktigt kap du gjorde….

Kommentarer är stängda.