Allmänt

En riktigt slöarkväll…

loxynatt22

 

God kväll på er alla!

 

Det börjar bli dags för mig att krypa i säng igen. Om jag törs med tanke på tidigare mardröm… *s*
Det har inte blivit så mycket gjort ikväll som jag egentligen hade tänkt. Jag vet inte varför jag har varit så trött ikväll. Visserligen sov jag ju inte natten till idag, men tröttheten brukar inte komma förän nåt dygn senare. Jaja, förhoppningsvis betyder det att jag får sova i natt, och det är ju huvudsaken. 🙂 Jag har dessutom en hund här som tycker att jag definitivt borde få tummen ur och gå och lägga mig nu. Han skulle absolut upp i sängen när jag bäddade upp den (som vanligt..) och nu ligger han där inne och ålar sig och bjäbbar på mig för att han inte vill vara ensam. (..som vanligt det också.. *s*) Så jag får väl göra honom till viljes och släcka ner här ute nu och krypa till kojs. Trots tröttheten så har jag ändå haft en riktigt lugn och skön kväll med grillad korv till middag och ”48 hours” på tv. 🙂

 

abbasinlaggningssilll

 

Och trots tröttheten så fick jag i även gjort ett par andra saker som jag hade planerat ikväll, och det var inläggningen av sill och gurka. 😀
Jag använde mig av Abba’s Inläggningssill som jag har hört ska vara en bra sort och jag valde att koka inläggningen själv. De här finns ju även som så kallad 5-minuterssill, där inläggningen redan är klar och bara att hälla upp från burken och göra sin egen smaksättning på. Det kommer jag säkert att göra någongång också, men den här första gången ville jag prova att göra min egen. Vi får väl se hur det smakar när den har stått och dragit i de två föreskrivna dygnen. När jag pratade med Håkan i telefon ikväll så frågade jag honom vilken färg lagen brukar ha, för han har gjort det här flera gånger tidigare, och han blev något konfunderad när jag beskrev färgen på min..haha! Det var inte riktigt den färgen han brukar få, så jag vet faktiskt inte riktigt vad jag har gjort. Men jag har mina misstankar om att det beror på kryddorna. Jag hade inga krossade kryddpepparkorn hemma, så jag tog malda… Jag får väl hoppas att det inte påverkar smaken så mycket i allafall. 😛

 

Pressgurkan fick jag också gjort klart ikväll, så nu står även den och drar sig i kylen. Den blev verkligen supergod sist, så jag höll mig till samma recept den här gången också. Det blir nog en provsmakning i morgon på den. 🙂

 

cutecolorsplantflower42

 

Men nu säger jag god natt för i kväll och önskar er en god natt!

Jag vet att jag har varit urslö med att svara på kommentarer den sista tiden, oförlåtligt slappt av mig. Men jag har helt enkelt inte hunnit med när jag varit frisk, och inte orkat när jag varit dålig. Lovar i allafall att det kommer, bättre sent än aldrig. 😉

 

Må så gott alla och ha en fortsatt fin kväll!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. Moster Marita säger:

    Det var väl inte så farligt, att få fel färg på lagen, vet du vad jag gjorde första gången jag skulle lägga in sill! Jo, jag hällde lagen varm över sillen!!!!! Och, sillen försvann!
    Tokmoster

  2. Cherlindrea säger:

    Moster Marita: *Gapskratt* Det där skulle jag absolut ha gjort också, om jag inte hade sett Håkan lägga in strömming så många gånger och hört honom gå här och muttra över hur lång tid lagen tar på sig att kallna. ”Tydligen viktigt det där”, har jag tänkt, och utgick från att samma sak gällde sill. Och tur var väl det.. 😀

    Massa kramizar till dig!

Kommentarer är stängda.