Inredning & design

Fantastiska Design and Countryhouse i Västerås!

designcountrykollage11

 

Då var det äntligen dags! Jag har legat efter med många av inläggen som sagt, och det var mycket bilder att gå igenom.
Men här kommer fotona ifrån vårt besök på Design and Countryhouse i Västerås som vi besökte på vägen hem ifrån Härnösand. 😀

Jag har bloggat om den här butiken tidigare, men då bara med bilder och länkar från webbutiken, som inte är så bara i och för sig. 😉
Men nu har jag varit där själv – och om Blå Porten är ett drömställe för loppis- och antiktokiga – så är Design and Countryhouse ett mecka för den inredningsintresserade av vitt, charmigt avskavt och romantiskt.

Affären ligger alltså i Västerås, på vackra Nordanby gård. Hela konceptet runt butiken – de vackra byggnaderna, trädgården med vita trädgårdsmöbler och blomlådor på trappan – är en njutning i sig. För att inte tala om själva butiken med sitt noga utvalda sortiment.

 

Supergulliga Anna, som driver Design and Countryhouse, och jag hade haft kontakt tidigare på nätet – jag är en trogen läsare av hennes fina blogg – Annas Vita Hjärtan – plus att hon även köpt sin andra lilla chihuahuavalp från samma uppfödare som Loxy. 🙂 Så det var otroligt roligt att få träffas i verkligheten! 😀 Jag hade gärna stannat där mycket längre än vad vi gjorde, men vi hade många mil kvar hem, så jag hoppas det blir fler besök när man har lite mer tid.
Hur som helst – här kommer en bildbomb inifrån världens mest underbara inredningsbutik!

 

design-country10

 

Mina foton ifrån entrén och hallen blev tyvärr alldeles för mörka, jag missade blixten där. Men rakt in från entrédörren går en gång där det står några vackra vita möbler med bland annat mina absoluta Vill-ha-lampor, vit rektangulär lampfot med vita tygskärmar. Dom fanns på fler ställen, och  jag tror man ser dom på några av de andra fotona.

 

Till vänster kommer man in i ett rum med lite småmöbler, hyllor och massor med ljuvliga inredningsdetaljer – såsom träbokstäver, kransar, speglar, tidningsställ och mycket mer. Här blev jag totalt förälskad i den vita fågelburen som ni ser längst ner till vänster i bild. Såå himla fin!

 

design-country9

 

Till vänster i samma rum. Ljuvliga vita krukor och andra dekorationer. Och trådrullehållaren uppe på skåpet i hörnan gick jag och trånade efter hela tiden. Den hade varit helt fantastisk här hemma, inte bara rent estetiskt utan även praktiskt, men det värsta är att jag skulle behöva massor av såna här. *skratt* Jag har några hundra trådrullar till min broderimaskin som just nu bara ligger i lådor. Det hade blivit så fint och så överskådligt med såna här istället. 😀

 

design-country8

 

Från första rummet kommer man rakt in i nästa. Här stod bland annat en fantastisk matsalsmöbel och ett helt ljuvligt skrivbord (som tyvärr inte syns på något av fotona) som mer än gärna hade fått flytta hem till mig. 😛

 

design-country6

 

Samma rum från en annan vinkel. För att fortsätta min Vill-ha-lista, så fastnade både Håkan och jag för vitrinskåpet och den fina vita stegen. Överallt stötte man på dessa otroligt vackra gamla kakelugnar, en detalj som verkligen förstärker stilen på varorna i butiken.

 

design-country7

 

Så kommer vi till nästa rum. Här hittade jag en underbar kökssoffa och ännu ett skåp med glasdörrar, ett skåp som jag skulle vilja ha i sovrummet och – precis som Anna gjort på ett annat skåp – klä dörrarna invändigt med ett vitt tyg. (Ni ska få se vad jag menar när vi kommer till det fotot. 😉 )
Här hittade jag även supersöta kannor med tvättfat och stora, vita ljuslyktor av exakt den sorten som jag jagat i två somrar typ. *s*

 

design-country5

 

Ett foto taget mot fönstret där kökssoffan står. Det blev mörkt på grund av motljuset, men här ser ni en perfekt bild på lampan som jag förälskat mig i. 😀

 

design-country4

 

Från detta rummet leder en dörr in i en gång där jag hittade den största ljuslykta jag nånsin har sett – och den vackraste! Vi hade fått hyra släp om vi skulle få med oss den med tanke på hur fullpackad våran lilla bil var. Men till och med Håkan, som inte är mycket för att shoppa..*s* var tvungen att erkänna att den var enormt fin! 😀

Även det lilla hörnskåpet hamnade på min Vill-ha-lista. 😉

 

design-country11

 

Från gången kommer man ut i entréhallen igen, och därifrån går man in åt andra hållet där man kommer till ett rum med kassadisken. Där hittade jag bland annat det här fullkomligt underbara planteringsbordet! Jag höll på att bli tokig över vår lilla bil! *skratt* Men som jag nämnt tidigare, så hade jag inte så mycket att röra mig med den här semestern – i allafall inte om jag ville ha min köksassistent. Hehe! För i annat fall hade mer saker fått följa med mig hem – bland annat ett par av Calous toksöta träskor som stod på planteringsbordet.

 

design-country12

 

Samma rum från en annan vinkel. Kassadisken med vackra smycken och andra småsaker som väckte habegär av sällan skådat slag. 😉 Jag försökte få med goa Anna på en bild, men hon lyckades gömma sig bakom disken. 😛 Men här hittade jag en sak som vi faktiskt pratat mycket om att köpa, Håkan och jag. Uppe i taket över disken hänger en – ja, jag vet faktiskt inte riktigt vad man ska kalla det..? Men det är ett hängande ”galler” som man kan lägga upp saker på, och med krokar för till exempel koppar och andra saker som går att hänga. Vi såg en liknande när vi tittade på en lägenhet en gång, och fastnade för det.

 

design-country13

 

Från ”kassarummet” kommer man in i nästa rum, och här ser ni en perfekt bild på vad jag menade med tyg på insidan av skåpet. 🙂 Det här tycker jag är så himla sött, plus att det blir lite ”insynsskyddat” beroende på vad man väljer att använda skåpet till. Själv skulle jag vilja ha ett sånt här som linneskåp.

 

design-country14

 

Samma rum från ett annat håll. I skåpet rakt fram hittade jag enormt söta stolsdyneöverdrag i samma rosa nyans som mina gardiner. Det var nästan så jag var beredd att avstå från min köksassisten. Hehe!

 

design-country15

 

Fortfarande samma rum. Här stod också en underbart fin apotekardisk som jag redan tidigare blivit förälskad i när jag tittat på Annas egna foton på webshopen. Den var precis lika fin i verkligheten och nån gång ska jag bara ha en sån här. Men den här gången handlade det inte bara om valet apotekardisk/köksassistent.. *s* Återigen hade vi varit tvungna att hyra släp. Problemet är bara att vi inte har dragkrok på bilen… *suck* 😉

 

design-country16

 

Från detta rummet kommer man in i det sista, längst in. Och där ligger det sötaste café jag har stött på. Man vill ju köpa hela cafét! *skratt* Här finns såna köksbord som ska ha till nya kökssoffan och stolarna när vi väl fått ner dem ifrån Härnösand, och här hittade jag även en sak som jag jagat i flera månader – och här kunde jag inte hålla mig längre! 😛 En vit servetthållare åkte ner i ”shoppingkorgen”. 😉

 

design-country18

 

Cafét från en annan vinkel. Jag var mycket nära att skruva ner den där toksöta hyllan från väggen…haha! 😛

 

design-country17

 

Inne i hörnan i cafét stod även den här helt otroliga soffan! Jag har aldrig sett något liknande, och kanske den inte skulle ha passat här hemma. Men åååhhh vad jag tyckte den var vacker! 😀

 

des1

 

Mina egna inköp var ju som sagt var ganska blygsamma den här gången, men jag är i allafall numera lycklig ägare till en toksöt kaffeburk, mitt älskade servettställ som jag är såå himla glad för, en ursöt liten sockersked – också en sak som jag varit på jakt efter ända sen jag såg min kompis söta kaffesked för flera år sedan..*s* och sist – med definitivt inte minst – ett möbelord – en mindre variant av väggorden. Det här möbelordet fick jag i gåva av underbart goa Anna och det ligger numera undanstoppat, i väntan på vår kökssoffa. När den är färdigmålad och klar, så ska det här få sitta på ryggen på soffan. Det tror jag kommer att bli så sött! 😀

 

Det var det jag hade att bjuda på i bildväg, och som ni säkert förstår så är det här min absoluta favoritbutik och jag rekommenderar er verkligen att åka inom Nordanby gård om ni har vägarna förbi Västerås. Tycker ni om den här inredningssstilen så kommer ni inte att bli besvikna.

Design and Countryhouse har även en webshop där man även får information om nyheter i butiken och annat som händer där, plus adressen till butiken med en vägbeskrivning och karta.

 

Kika också in på Annas egen blogg och njut av fotona från hennes vackra hem och på hennes två söta chihuahuas. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

 1. säger:

  ÅH!!!!! Vilket stället… Dit vill jag! inte så långt från Örebro heller. 🙂 Jag antar man får hålla hår i plånboken.. 😉

 2. Camilla säger:

  Nemen när var du där?=D Det är ju ”min” stad:)
  Jag känner igen namnet men jag tror faktiskt inte att jag varit där. Tycker du att jag ska åka dit? Hihi gissar att du kommer att svara ja.
  Kramar

 3. Cherlindrea säger:

  Camilla: Åh, jag hade inte en aning om att det var där du bodde! 😀 Men ja, jag tycker absolut att du ska åka dit om du tycker om såna saker. Det finns sååå himla mycket fint att titta på, både i inredningsväg och kläder och smycken. Hade jag bott där du bor så hade jag nog varit där typ varannan dag. *s*
  Kramiz!

Kommentarer är stängda.