Skönhet & hälsa

Mina personliga hudvårdsfavoriter!

yves-rocher3

 

Då var klockan 14.00 och jag börjar bli en smula trött här känner jag. Kanske inte så konstigt efter en sömnlös natt och sen uppe på benen klockan sex. Jag måste nog lägga mig och vila en stund tror jag.

Men jag har i allafall fått lite gjort idag, dock inte det jag hade föresatt mig. *s* Än i allafall, dagen är ju inte slut än.

 

Men jag tog tag i lite hudvård här på förmiddagen, något som jag slarvar med lite för mycket ibland. Oftast så blir det så att jag inte hinner på morgonen för då har jag bråttom till ett eller annat, och på kvällen är jag för trött för det mesta. Det är märkligt egentligen för jag har alltid varit väldigt intresserad av hudvård och skött om min hud ordentligt sedan jag var i yngre tonåren. När jag var liten så var en av mina drömmar att bli hudvårdsterapeut. Ända tills det gick upp för mig att det även innebar att klämma finnar på folk. *skratt* Då lade jag de planerna på hyllan, för det är något av det otäckaste jag vet. 😛
Men nu bestämde jag mig i allafall för att ägna en stund åt hudvård, för kommer jag bara igång så är det faktiskt väldigt skönt med en liten egodag och bara pyssla om sig själv. 🙂

Och då tänkte jag att det kunde passa bra att samtidigt ge er mina åsikter och mitt personliga utlåtande på några av mina favoritprodukter. 😀

 

hud1

 

Jag har alltid använt Lancômés produkter tidigare, och älskat dem. Men så fick jag höra att dessa produkter innehåller ämnen som gör huden beroende av just deras märke och att det kan bli ett riktigt problem att sluta eller byta märke om man har använt dem för lång tid. Om det där stämmer har jag ingen aning om, själv hade jag inga problem med att sluta med dem i allafall, och jag har använt dem länge. Men ett faktum går inte att frångå och det är att dom är ganska dyra, speciellt om man vill ha en hel serie med produkter, från rengöring, masker och ansiktsvatten till dag/nattcréme, ögoncréme och serum. Och det vill ju jag helst ha förstås.

 

Så jag gjorde ett försök och testade Yves Rocher i våras. Igen, ska jag väl kanske tillägga, för jag har haft produkter därifrån tidigare och inte alls blivit nöjd. Men nu gjorde jag alltså ett nytt försök med andra varor ur sortimentet, och den här gånger hittade jag nog rätt för min hy, för jag har varit riktigt nöjd!

 

Ovanstående tre produkter är jag lite osäker på. Jag vet inte riktigt om dom är superbra i längden, det kan jag inte uttala mig om, för jag har inte använt dem så regelbundet. Men som en snabb-behandling tycker jag att dom är helt okej. Jag brukar köra hela serien i tur och ordning. Först peeling med pärlemor och aprikoskärnor av märket Les Masques Fruités  som man ska massera in under 1 minut. Efter att jag sköljt av den lägger jag på den djuprengörande masken med citron som ska verka i 3 minuter. Och efter att jag torkat av den med en varm, fuktig tvättlapp så lägger jag på den fuktighetsbevarande masken med druvsaft, som även den ska verka i 3 minuter. De sista två även de av märket Les Masques Fruités.

 

De här tre behandlingarna tar alltså bara ca 10 minuter i snitt att göra, så egentligen är tidsbrist ingen ursäkt för att man inte gör det mer regelbundet. 😉 Hur som helst så känns huden enormt ren, mjuk och uppfräschad efteråt och eventuell glåmighet är som bortblåst. Jag brukar avsluta behandlingarna med ett friskt ansiktsvatten, och där använder jag fortfarande Lancômés Tonique Clarté som är det enda ansiktsvatten jag nånsin tyckt riktigt mycket om. Även i den dagliga rengöringen håller jag mig till Lancômé – Galatéis Clartè av samma orsak. Jag har även Pure Empreinte, Lancômés djuprengörande lermask hemma som jag använder ibland, och den är superbra! Men den senaste tiden har jag mest kört på Yves Rocher tre snabbprodukter och det har väl lite med prioritering att göra. Är det något annat som jag hellre vill ha just för stunden, så blir det lite billigare hudvårdsprodukter. 😉  Men då vill jag ju gärna ha det bästa jag kan få i den lite lägre prisklassen, och där måste jag ge de senaste produkterna från Yves Rocher med beröm godkänt.

lancome1

 

Jag är oftast lite skeptisk till produkter som är väldigt billiga och som utlovar så mycket – och dessutom på så kort tid som bara ett par minuter. Men hittills har jag varit riktigt nöjd med de sista produkterna jag beställde ifrån Yves Rocher, framför allt dagcremen och ögoncremen.

 

yves-rocher2

 

Sedan i våras har jag använt Inositol Végétal – en lystergivande creme som innehåller AHA-syror från citron, som tar bort de döda hudcellerna, och ett extrakt av äppelpektin som stimulerar cellförnyelsen. Jag hade en period i vintras och tidigt i våras när jag var enormt grå och glåmig i huden, och den här cremen hjälpte verkligen enormt mycket. Efter bara en kort tid såg man att hyn fick mycket mera lyster och såg friskare ut. Cremen är dessutom otroligt skön att använda, lagom krämig och går lätt in i huden, plus att den doftar gott – en lite annorlunda syrligt frisk doft.

Till området runt ögonen använder jag Serum Végétal som är en kombinerad ögon/läppcreme. Den har en utslätande och sammandragande effekt, som både gör huden runt ögonen slätare och fastare, och området kring munnen fylligare. Och den är verkligen riktigt bra. Jag har använt många olika ögoncremer och trots att den här är såpass billig jämfört med många av de andra jag haft, så står den sig riktigt bra bland många av dem.

 

yves-rocher1

 

Ytterligare en produkt som jag verkligen är supernöjd med, är Serum Végétal Korrigerande creme. Den slätar ut trötthetstecken, fyller ut rynkor och döljer små ojämnheter. Den här ersätter inte dagcremen, utan du använder den ovanpå din vanliga hudvård när som helst under dagen som du behöver lite uppfräschning. Jag har märkt att jag ibland kan se blekare och glåmigare ut i hyn fram emot eftermiddagen, eller sent på kvällen om man är ute. Då är den här cremen perfekt att fräscha upp sig med. Det är dessutom den i särklass mjukaste creme jag nånsin känt på. Den lägger sig som en len, pudrig hinna över huden som blir silkesmjuk.
En riktig askungecreme. 😉

 

lancome2

 

Nu har jag använt de här produkterna från Yves Rocher i lite drygt ett halvår, så när de här burkarna är slut så kommer jag köpa mina vanliga Lancômeprodukter igen. Helt enkelt därför att jag vill testa lite och se hur skillnaden är. Jag älskar Lancôme och hur härlig Inositol Végétal är, så finns det inget som går upp emot Lancômes dagcremer. Jag brukar använda antingen Renergie Morpholift R.A.R.E eller Renergie Refill och dom är lika underbara båda två! 🙂 På natten brukar jag ha Primordiale Nuit som är en fantastiskt vårdande creme och till ögonen har jag Primordiale Optimum Yuex, en otroligt effektiv och utslätande creme för den känsliga huden runt ögonen.

 

Men jag kommer inte att lämna Inositol Végétal. Jag citerar den svenska stjärnmakeupartisten Gucci Westman på just Lancôme:

 

”Att använda samma fuktighetscreme varje dag, är som att bara leva på bananer.”  😉

 

Berätta gärna vad ni själva föredrar för produkter och märken. Jag testar gärna nya om argumenten är bra. 😀

 

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...