Allmänt

Lämnad att svälta ihjäl i skogen…

artikel3Vad är det för fel på folk egentligen???! Jag blir så förtvivlad när jag läser, ser och hör det ena efter det andra om hur känslolöst människor behandlar sina djur.

En pappa och hans son fann den här lilla drygt 4 månader gamla valpen i skogen, svårt medtagen, bunden med ett blått nylonrep runt halsen och flera hårda plastremmar fastsnörda runt nosen, så att han inte skulle kunna äta, dricka eller skälla. Man tror att valpen har stått bunden där i minst 3 dagar! Som tur är har ägaren kunnat spåras via valpens chipnr. Om det är denne som är förövaren, så håller vi alla tummar och tassar vi har här hemma, för att han ska åka dit. Egentligen skulle jag vilja ta hand om honom själv. smiley

Detta skedde i Danmark, och där har de haft mycket tråkigheter med grov djurmisshandel de senaste månaderna.”För bara lite drygt en månad sedan hittades hunden Kira i närheten, svårt misshandlad och hängd i ett träd i sitt eget koppel. För en vecka sedan hittades en katt i Silkeborg med avklippta öron, och en annan katt påträffades med två sprängladdningar fasttejpade kring magen. Ingen har ännu gripits för något av dåden.”

Nu får man bara hoppas att de får fatt i denna sjuka människa snart!Och att de nya djurägarreglerna verkligen följs. Att skada ett djur är i sig något av det lägsta man kan göra. Men det är precis lika lågt att bara titta på, och inte agera.

Någon sade nångång;

Det värsta är inte de onda människornas handlingar – utan de goda människornas tystnad…

//Indra

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...