Allmänt

Hur i h***e ska man kunna sova??

natt2

 

WTF! Jag kan inte sova!

Och då snackar vi verkligen inte alls. Jag är totalt klarvaken, och det hjälpte ju föga att flytta ut till soffan i natt. Det är inga snarkningar som håller mig vaken i natt. Framför allt är det väl mina vanliga sömnproblem som spökar, men det hade ju helt klart varit enklare att åtminstone slumra till en aning om inte grannarna hade haft vrålfest. Jag håller på att bli komplett galen i det här huset! Jag har absolut ingenting emot att man har fest i mellanåt, men det här är liksom droppen på en lång tids irritation. Är det inte fest så är det slagsmål, gap och skrik eller så är det ungar som springer upp och ner, upp och ner i trapphuset och skriker eller håller fast hissen så man får springa fem våningar upp och få ner den till Håkan som inte kan gå i trappor med sitt ben, eller hundar som skäller hela dagarna utan uppehåll när dom är ensamma hemma. Och nu de sista veckorna har det tillkommit en sak som jag definitivt inte tänker acceptera längre nu. Jag har berättat här på bloggen förut om nån granne som tydligen sysslar med musik och varenda eviga dag från morgon till kväll i ungefär två år så har jag gått här och lyssnat på hans förbannade metronom som tapprar takten till hans gitarr. Efter att Håkan fick sin nya hörapparat så kunde jag välkomna honom i min frustration, för han har aldrig hört den innan. Nu hör han den däremot, och han har inte hunnit vänja sig vid den som jag har gjort. Det knackar i hela lägenheten, och det tog mig säkert 2-3 månader att lista ut vad tusan det där var för ett par år sedan när det började. Jag trodde det var fel på rören eller nåt. Men faktum är att jag, trots detta störande irritationsmoment, inte har klagat till hyresvärden. Jag tycker det är tråkigt med folk som klagar på allt möjligt, jämt och ständigt, och man måste ju ändå få höras lite när man bor i ett hyreshus.

Men nu är som sagt måttet rågat! Nu har tokfan gått och köpt sig ett trumset! Så nu får vi gå här och lyssna på hans trumsolon dagarna i ända, och inte ovanligt tidiga helgmornar eller sena kvällar. Och nu har jag bannemig fått nog! Det kan väl för 17 inte vara tillåtet att hålla på och spela trummor i en lägenhet i ett hyreshus hela tiden på det här sättet??

Jag vet faktiskt inte exakt vilken lägenhet det här kommer ifrån, men jag ska göra ett försök och kila runt och lyssna vid dörrarna när han är igång, och i allafall ge honom en chans att lägga av med det där innan jag går till hyresvärden. Men har han ingen förståelse för att det faktiskt stör – hela dagarna – så kommer jag att klaga. Och jag kommer inte att ge mig på den här punkten! Jag har haft störande grannar tidigare i mitt liv, men det här är ju helt sjukt! Jag tror att det är i ”trumlägenheten” som det är fest nu, det hörs så på hållet som ljudet kommer ifrån. Och det skulle inte förvåna mig heller, för de personerna tar ju ingen hänsyn annars heller. Jag vet inte hur länge man får hålla på och väsnas och spela hög musik på helgkvällar, men nu är klockan snart två, och det är fullt ös utan avbrott däruppe. *suck*

 

Nej, nu ska jag sluta ösa ur mig ilska och frustration över er stackare, det kan ju knappast vara kul att läsa. Men det var skönt att skriva av sig. *s* I morgon är det i allafall jag som pratar med vår vaktmästare om jag inte lyckas lokalisera oljudet. Vi har världens snällaste vaktmästare, som dessutom bor i samma hus, fast i en annan ”huskropp”. Men jag skulle bli väldigt förvånad om inte han har hört det här någongång ändå, speciellt trumf*nskapet! 

 

Jag tänker i allafall se till att få lite normalt vardagslugn här hemma nu.

 

Hoppas ni sover gott ni alla därute i allafall. Jag får väl rota upp ett korsord eller nåt och fördriva tiden med. Åtminstone tills festen är slut så man har en chans att somna i allafall.

 

Nattikram på er alla! 🙂

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

  1. veronica säger:

    Hej Vännen!

    Jag skrattade gott :)))…Men jag vet hur jobbigt det är med grannar som inte tar hänsyn…Där vi bodde innan så var det 5 grannar som styrde hela området och när vi/andra klagade så hände inget då menar jag inget…Däremot så blev det värre för oss som hade klagat för dessa 5 fick reda på vad man sagt..och inte för det, men allt blev bara värre och vi och dom andra fick í sin tur ännu mera gnäll på oss.
    Det finns alltid RÖVHÅL 😀 (ursäkta uttrycket överallt)..
    Så på dom. -Bli som en pittbull. Kram/V

  2. Catya säger:

    angående sömnen – du har aldrig provat sömntabletter? jag har också sömnproblem, typ två gånger i veckan i snitt, och då tycker jag är det perfekt att ha nåt att falla tillbaks på när inget annat funkar haha…

  3. Cherlindrea säger:

    Catya: Jodå, jag har sömntabletter. Men när jag hamnar i de här ”sömnlöshetsperioderna” som jag kallar det, så hjälper dom inte. Jag blir bara snurrig på dem men somnar inte ändå, och då kan jag lika gärna låta bli känns det som. Det är ett neurologiskt problem jag har, och jag hoppas verkligen att dom lyckas fixa det snart. Jag väntar på en tid till sömnutredning, så då får vi väl se vad dom kommer fram till. Men de gånger jag bara har svårt att somna eller vaknar hela tiden, då är dom verkligen sköna att ha, det håller jag med om.
    Så du har också sömnproblem? Jag hör talas om fler och fler som lider av det av olika skäl, det verkar som det har blivit bra mycket vanligare nu för tiden än vad det var förr. Eller om det helt enkelt är så att man talar mer om det idag, jag vet inte.

Kommentarer är stängda.