Mat & Bak

Köttfärs med vitlök och franska örter

mat1

Så var middagen undanstökad för denna fredagen. Idag gjorde jag en ”köttfärsgryta” med pasta. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det, för pastasås för mig är mer en ”sås” liksom. Det här är lite kraftigare. I allafall tänkte jag lägga ut receptet ifall det är någon som tycker det ser gott ut. Det var väldigt gott, kan jag meddela. smiley

Jag använde mig av;

Ca 500 gram blandfärs

1 stor gul lök

ca 100 gram champinjoner

majs

körsbärstomater

Créme Bonjour – vitlök & franska örter

3 dl matlagningsgrädde

Valfri pasta

Så här gjorde jag:

Jag fräste upp köttfärsen tillsammans med löken i en traktörpanna. Så smörstekte jag champinjonerna och blandade i även dem, tillsammans med en halv burk majs och hela Créme Bonjour-burken. Efter att alltihopa blandats ihop ordentligt så hällde jag i matlagningsgrädden och lät allting stå och puttra på låg värme under tiden som jag kokade pastan. Ett par minuter innan servering blandade jag i körsbärstomaterna skurna i halvor, så de skulle hinna bli mjuka och varma men inte sönderkokade.

Som sagt, det blev riktigt gott! smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...