Allmänt Mat & Bak

Blött ute idag…

regn12

Hej på er därute i regnet!

Idag är det verkligen blött! Det var lite osäkert på förmiddagen, sol och regn om vartannat, men nu är det jämngrått på himlen och regnet öser ner. Vi har ett visst skydd på altanen av ett utskjutande tak, men när det blåser samtidigt så är det inte till mycket hjälp. Så nu börjar det nog bli dags att ta in dynor och annat, hur ogärna jag än vill. Att ta in altansakerna är slutet på sommaren liksom.

Idag har jag ägnat förmiddagen åt att fila bort mina naglar som jag har haft alldeles för länge. 😛 Men det har varken funnits tid eller lust, så jag har dragit på det så länge jag bara kan. Skomakarens barn typ, ens egna naglar är rena katastrofen. *s* Och idag hinner jag inte bygga nya så dom får vara som dom är tills tid finns. Får dela upp det som vanligt, för det tar en smula längre tid att göra det på sig själv.

I stället använde jag resten av min lediga tid till att förbereda kvällen middag, eftersom jag har nagelkunder här i eftermiddag. 😀

mat11

Det blir en köttfärslimpa med persiljesmör inuti och hemmagjord kantarellsås på kantareller som vi fick av Håkans dotter Maria när hon var här i början av veckan. 😀 Jag har ett grymt gott recept på detta, helt påhittat av mig själv. 😀 Kan varmt rekommendera det!

Man fräser kantarellerna tillsammans med finhackad charlottenlök och kryddar med salt och peppar. Sen smälter man ner en dessertost, förslagsvis Créme Bonjóur, med kantarellsmak i en kastrull. Häll på 5 dl vispgrädde och låt det sjuda upp. Smula ner en svampbuljongtärning och sedan svampblandningen. Red av såsen med idealmjöl.

Hur enkelt som helst men galet gott! 😀

Nu ska jag starta upp nagelhörnan för eftermiddagens jobb. Ha en fortsatt fin dag alla och på återseende senare!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...