Allmänt

Grabbarna Grus’ roadtrip! :-)

hsem0

Hej där ute alla!

Troligtvis – och förhoppningsvis – sover ni nog nu, eftersom klockan är 03.27 denna lördagsnatt. 😉 Men eftersom jag ändå inte kan sova så tyckte jag att jag lika gärna kunde passa på att lägga upp ett utlovat inlägg här på bloggen, nämligen lite foton ifrån hjärtats norrlandssemester med kompisarna. 🙂

Nu är inte Håkan den flitigaste med kameran men han lyckades ändå få ihop några bilder, dock inte så många ifrån Härnösand. De flesta var faktiskt tagna på vandrarhemmet de övernattade på ungefär halvvägs upp till Härnösand, i Tärnsjö i närheten av Uppsala. Men det förstår jag, för det verkar vara ett riktigt coolt ställe. 😀 När vi åker upp på semestern så ska vi stanna och ta en fika där, och det ska bli riktigt kul att se det. De övernattade nämligen i gamla tåg!

***

hsem1

***

De gamla vagnarna är inredda för att ta emot resande övernattande gäster, det finns ett café&restaurang där det erbjuds frukost och även middag om man beställer i förväg. Det är bara att gå in och kika på deras hemsida, och maten som erbjuds är hederlig svensk husmanskost, som t.ex. fläsklägg med rotmos, fläsk med löksås och liknande. 🙂 Det kostar 300:- pp och natt för övernattning och 50:- för frukosten. Middagen kostar 79:- men måste alltså beställas minst 3 dagar i förväg. Mer info på hemsidan.

***

hsem2

***

hsem3

***

hsem4

***

hsem5

***

Tågvagnarna står på spåren tillsammans med ett urfint gammalt lok som enligt uppgift fortfarande går att starta. Det finns en uteservering och det hålls grillkvällar och trubadurkvällar för medlemmar i hembyggdsföreningen, jag antar att det mest är folk ifrån trakten. Men besökande tas väl emot och får gärna vara med. 🙂

Eftersom Håkan av någon mysko anledning inte tog ett enda kort inomhus så lånade jag några foton ifrån en hemsida, och hoppas att det är okej. 🙂 Här är tre foton ifrån insidan.

kupe1

***

kupe2

***

kupe3

Det översta är ifrån ett dubbelrum, riktigt lyxigt för att vara i en tågvagn enligt min mening. 😀 Det andra är ett vanligt rum och på nedersta bilden ser man en bit av caféet. 😀

***

hsem7

***

I mellan sovvagnarna.

***

hsem9

***

Härligt lantlig miljö. Hembyggdsgården.

***

hsem8

***

Det gamla stationshuset, Tärnsjö, som är platsen för detta mysiga vandrarhem.

***

hsem6

***

hsem10

***

En paus i Glada Huddik på vägen mot Härnösand. 🙂

***

hsem11

***

hsem12

***

Samma dag de anlände till Härnösand var det en utställning för gamla fina bilar i stan som de började med att besöka.

***

hsem13

***

hsem14

***

Där emellan är det ett stort tomt hopp eftersom gamla hemstaden inte bjöd på så mycket fototillfällen. 😛 Men sedan åkte de upp till vackra Höga kusten och tog en fika vid bron. Jag har varit där vid ett tillfälle tidigare, men nu hoppas jag att jag får tillfälle att åka dit igen i sommar, framför allt för att få visa min mor detta vackra ställe eftersom hon följer med oss i år. 🙂

***

hsem15

***

hsem16

***

hsem17

***

Nästa fototillfälle kom på vägen hem mot Härnösand igen, då de stannade vid det gamla anrika och fina caf’éet Wästerlunds konditori vid Sandöbrons södra fäste i Lunde, Kramfors kommun. Konditoriet, vilket öppnade på 1940-talet, har genom åren förändrats mycket lite och behållit mycket av sin ursprungliga stil. Konditoriet har figurerat i tv-programmet Nikes serie K-märkt. På taket till konditoriet står en neonskylt föreställande en konditor som häller upp kaffe och serverar en bakelse. Neonskylten var en gång i tiden Sveriges största i privat ägo. (cit.Wikipedia)

***

hsem18

***

Jahapp, det var väl ungefär vad min käre make tyckte att han ville fota på deras fyra dagars roadtripp. 😀 Jag antar att de andra har lite foton också, men det här är vad jag har att bjuda på. Framför allt tyckte jag att det var väldigt roligt att få se detta mysiga vandrarhem i Tärnsjö. 🙂 Det är väl värt att lyftas fram och göras reklam för enligt Håkan, som var mer än nöjd med det trevliga bemötandet och mysiga övernattningsstället.

Nu är klockan 04.23 och jag har alltså suttit och skrivit ett blogginlägg i nästan en timme! Mitt i natten dessutom. 😛 Det har börjat ljusna så smått ute, fåglarna har börjat med lite tveksamma morgonkvitter som snart kommer gå över i en veritabel serenad, och tidningskillen har varit här och dumpat Borås tidning i brevlådorna utanför. Det är äntligen lite svalare här uppe på ovanvåningen, ”bara” 27 grader ungefär, så jag ska se om jag kanske kan få sova ett par timmar innan det är dags att starta upp dagen. I morgon kommer både min syster och min mamma hit på lite skönhetsvård och tjatter så jag borde nog vara lite utvilad tills dess. 😉

Ha en fortsatt fin natt alla och en god morgon när den snart kommer. På återseende i morgon igen!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Kul att få bo på ett tåg =) häftig affärsidé

Kommentarer är stängda.