Allmänt

En härlig tur till Vänga!

God kväll på er alla!

Jag kommer aldrig klaga på värmen så länge som jag har gått och längtat efter sommaren. 😛 Men inomhus är det lite småjobbigt när det är allt för varmt och just nu är det rena bastun uppe på övervåningen. Trots att fönstren är öppna överallt för att få lite luftgenomströmning och lamellgardinerna har varit fördragna hela dagen mot solen, så är det 29 grader varmt i vardagsrummet. Jisses! Det kommer nog bli en smula svårt att sova i natt misstänker jag. 😉

Men det har varit en underbar lördag! Efter frukosten ute på altanen kom mamsen hit för att passa Loxy, och så tog Håkan och jag motorcykel och moppe och drog iväg till Vänga. 😀 Han lämnade HD'n hemma och körde i stället sin Honda 500, en gammal dam från 1972 som man måste ta det en smula lugnt med. Men det passade ju perfekt eftersom min lilla rosa pärla inte gör så många knyck. 😛

Det var en riktigt härligt tur i det underbara vädret och Vänga kvarncafé lika mysigt som alltid. Dessutom hade dom öppnat en fin liten hantverksbod bredvid cafét där olika konsthantverkare hade sina alster till försäljning. Själv köpte jag bara lite godis dock, lakrits från Borgstena som var himmelskt god! De heter Borgstenachoklad på Instagram och även på Facebook, och på deras hemsida www.borgstenachoklad.se kan man anmäla sig till deras nyhetsbrev. Ett hett tips för det här lovar mer än gott! 😀

En grymt charmig nyhet som verkligen gav mig ett gott skratt var sagostunden vi fick på väg ifrån cafét. 😀 Bredvid den stora bron där man gick över vattnet, hade det byggts en liten minibro där De tre bockarna Bruse var på väg över, och i gräset på andra sidan satt ett troll. Det var ju gulligt nog, men det roligaste var att någonstans under (eller kanske bredvid) bron vi gick på, hade det gömts en högtalare. Och därifrån hördes en en sån där typiskt mysig sagomansröst berätta sagan om Bockarna Bruse när man gick över bron. 😀 Det var helt oemotståndligt!

Efter en mysig stund i Vänga tog vi moppe och mc och åkte tillbaka hem igen. En alldeles lagom lång tur för de här fordonen. 🙂

Kvällen ägnade vi åt grillning och mys på altanen. När köockan var runt 19 var det fortfarande 23 grader varmt ute. Helt underbart! Mamma och jag passade på att vattna alla buskar och blommor när solen gått ner bakom träden och det var knappt så man ville gå in. Det här är en sån där kväll när man skulle kunna sitta ute halva natten och bara prata och mysa. 🙂

Nu har vi dock flyttat in till soffan och tv'n. Inte så mycket intressant där ikväll dock, men vi har fastnat på 3:an och Crocodile Dundee som går där nu. Jag är ändå så trött efter dagens värme att jag knappt bryr mig. Det blir nog sova snart i stället ändå. 🙂

Hoppas ni har haft en lika härlig dag alla därute! I morgon ska det tydligen bli en smula svalare och kanske till och med nån regnskur. Men då ska jag passa på att hjälpa mamsen med hårtoning och brynplock och lite sånt. 🙂

Ha nu en fortsatt fin kväll alla och på återseende i morgon igen. Sov så gott när det blir dags!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...