Allmänt

Utmaning

Spelregler

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga egenskaper om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort, skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar, för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

 

1. Rosa. Vad kan jag säga? Jag är tvungen att följa upp min utmanares ena egenskap eftersom den också är min. smiley Jag är tokig i färgen rosa! Det har jag alltid varit, men det var mer accepterat att vara det som tioåring liksom. Så jag teg och led under många år innan jag vågade kika ut ur garderoben. Nu, 36 år gammal, bryr jag mig inte ett dyft om vad andra anser om rosa kläder eller prylar. Jag älskar det, och är såå mycket lyckligare nu när jag äntligen vågar följa mina impulser. Så även om inte allt omkring mig är rosa, så lyckas jag nästan alltid peta in det någonstans i hemmet eller i klädseln, om så bara ett klockarmband.

 

2. Vackra Saker. Är det esteter de kallas? Jag tycker det låter så tillgjort, men jag har i varje fall en stor passion för skönhet av alla slag. Jag älskar sådant som är vackert. I mina ögon, ska jag kanske tillägga, eftersom uttrycket ”skönhet sitter i betraktarens ögon” inte bara är en klyscha. Det kan vara allt ifrån blommor, storslagna landskap och djur till människor, konst eller vackert upplagda maträtter. Vackra saker får mig att känna mig varm och lycklig inombords och jag kan beundra en enkel blombukett eller ett vackert smycke hur länge som helst och känna hur det påverkar hela min sinnesstämning. Mår jag dåligt av någon anledning, så är en blomma eller något annat vackert den bästa medicinen för mig.

 

3. Känslor för ”döda” ting. Jag är en känslomänniska. Så är det bara, och det är både på gott och ont. Ibland kan det vara lite besvärligt, och det är när jag har alldeles för starka känslor för ”saker”. Jag är oerhört fäst vid vissa ägodelar, framför allt sådana som jag fått utav människor som betyder mycket för mig. Till mångas stora förtjusning och förskräckelse kan jag ståta med ett källarförråd totalt överbelamrat med gamla, halv- eller heltrasiga saker som jag bara inte kan komma mig för att slänga. Särskilt saker jag fått av min snälla mamma är svåra att göra sig av med, hur oanvändbara de än är. Men numera har vi en lösning på det problemet; Mamma kommer helt enkelt hit och slänger det som ska slängas utan att jag behöver se det. Då slipper jag det dåliga samvetet. smiley

 

4. Sovvanor. Ända sedan jag var barn har jag älskat att sova i soffan i vardagsrummet. Men det räcker inte med att bara sova där, och definitivt inte nattetid. För att det ska kännas perfekt, så ska min sambo, mamma eller någon annan som står mig nära, sitta där och titta på tv. Det går bra med någon film eller annat program, men det ultimata är Tipsextra på lördagseftermiddagen. Då somnar jag som en stock, trots att jag vanligtvis har ganska jobbiga sömnproblem. Visst funderade jag över detta märkliga redan för många år sen, men det tog inte så lång tid att lista ut att det var trygghetkänslan från barndomsminnena som spelade in. Som barn somnade jag alltid brevid pappa när han satt och tittade på fotboll på lördagarna. smiley

 

5. Matcha. Jag har dille på att matcha saker, både i klädväg och inredning. Det är inte direkt så att det känns som ett måste, och jag gör det inte jämt. Men det är en slags kul utmaning för mig att försöka få till det så matchande som möjligt. Det kan vara accessoirer som matchar kläderna eller varandra, prydnadssaker och textilier som matchar varandra i inredningen. Så fort jag byter gardinder så byter jag även kuddar, dukar, lampskärmar osv. I klädväg kan det gälla allt ifrån matchande hårsnodd till klockarmband och hundkoppel. Tokroligt, tycker jag. Ännu roligare, tycker mina vänner. smiley

 

6. Lära mig nya saker är ett av mina största intressen. Och då menar jag inte bara rent allmänt, utan jag kan söka info om massa olika ämnen och sitta och plugga på egen hand bara för att jag tycker det är så himla kul att plugga, helt enkelt. Det kan vara inom alla möjliga ämnen och det är inte ens säkert att jag någonsin kommer att få användning för det. Det kan vara allt ifrån att knyppla till att handla med aktier. Så fort jag har lärt mig en sak ordentligt, så hittar jag något nytt som jag tycker är intressant och så börjar jag om från början igen. Hade jag haft råd så skulle jag gärna ha suttit i skolbänken i hela mitt liv.

 

Jag utmanar: Maddeli, Anna, Prickigt Paraply, Mikaela, Kitt & Linda.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...